Volwassenen

Boeken lenen, kranten en tijdschriften lezen op papier of online, makkelijk lezen of Nederlands leren... je kan het allemaal dankzij de faciliteiten van Bibliotheek Lokeren.

COMPUTER

Computer

Computers en internet

In onze bibliotheek kan je gratis gebruikmaken van computers en internet. Max. één persoon per computer en één uur per dag.

Tegen betaling kan je printen en kopiëren.

DIGITAAL LEZEN

E-reader

E-boeken

Een boek lenen was nog nooit zo makkelijk! Via de bibliotheek kan je gratis e-boeken lenen via het platform cloudLibrary. Je kan telkens twee e-boeken tegelijk lenen en die zes weken lang lezen op je eigen toestel: tablet, smartphone, computer of de meest courante e-readers.

GOPRESS

GoPress

Online persdatabank

Raadpleeg in de bibliotheek de kranten van vandaag en de afgelopen week.

Of zoek thuis in het digitale krantenarchief (alle artikels tot twee dagen geleden).

NIET GEVONDEN?

IBL

IBL en aankoopsuggesties

Wil je graag een materiaal lenen dat de bib niet bezit? Dat kan via IBL (interbibliothecair leenverkeer).

Of heb je een leuke aankooptip voor de bib, voor een materiaal dat minstens twee maanden geleden is uitgebracht? Dan kan je een aankoopsuggestie doorgeven.

ANDERS LEZEN

Luisterpunt

Speciaal aanbod

Voor mensen met een leesbeperking heeft de bib een speciaal aanbod: groteletterboeken, luisterboeken, Daisy-boeken en het Makkelijk Lezen Plein voor kinderen.

 

NEDERLANDS LEREN

De bib voor anderstaligen

Als anderstalige nieuwkomer kan je gebruikmaken van een schat aan hulpmiddelen en informatie.

POEZIE

Poëzieweek 2022

Poëzieweek

De laatste week van januari kennen we in Vlaanderen en Nederland als de Poëzieweek. Ook in Lokeren slaan verschillende organisaties dan de handen in elkaar om je een pittige portie poëzie te serveren.

BOEKENVERKOOP

Verwendag

Verwendag

Op de jaarlijkse verwendag zet de bib haar bezoekers in het zonnetje. Er vinden allerlei activiteiten plaats voor jong en oud, en op de zolder worden afgeschreven boeken, cd's en tijdschriften voor een zacht prijsje te koop aangeboden.

In 2020 en 2021 werd er helaas geen verwendag georganiseerd. De materialen worden bijgehouden voor de verwendag in oktober 2022.

LUISTEREN

Klavecimbel

Kijk op klassiek

Vier keer per seizoen speelt er 's middags klassieke muziek op de zolder van de bibliotheek. Luister mee met muziekpedagoog Jules De Beule. Deze activiteit vindt afwisselend plaats op dinsdag- of donderdagmiddag, voor een entreeprijs van 4 euro.