Kijk op klassiek

Muziek beluisteren op de zolder van de bibliotheek, met muziekpedagoog Jules De Beule. Op het programma : Bolero - Maurice Ravel en Concerto de Aranjuez - Joaquín Rodrigo. Inschrijven is verplicht!

Wanneer
donderdag 21 oktober 2021

STEM-stuff: ontwerpen in piepschuim met de polyshaper

⚙️ Op 27/10 is het weer tijd voor STEM-stuff op de zolder van de bib! Deze keer gaan we met de polyshaper en piepschuim en aan de slag. 🦾 In een paar uur tijd leer je je eigen ontwerp maken op de computer en laat je het ter plekke uitsnijden in isomo! 💻 Aan het eind van de dag ga je dus gegarandeerd met iets cools naar huis! 😎 Jeugddienst Lokeren en Ingegno Maker Space zijn sowieso ook van ...

Wanneer
woensdag 27 oktober 2021

'DE NAAKTE WAARHEID. Body bullshit ont(k)leed' - Jozefien Daelemans

In 'De naakte waarheid' vertelt Jozefien Daelemans zonder te verbloemen en met een flinke dosis humor hoe het écht is om een vrouwenlijf te hebben. Lichaamsdeel per lichaamsdeel beantwoordt ze vragen als: Waarom wordt moederschap zo opgehemeld, maar moet ik mijn moederlichaam verbergen? Hoe komt het dat lichaamshaar bij vrouwen zo taboe is? En is de rondekontentrend écht bevrijdend? Met haar ...

Wanneer
donderdag 18 november 2021

Kijk op klassiek

Muziek beluisteren op de zolder van de bibliotheek, met muziekpedagoog Jules De Beule. Op het programma : Romeinse Trilogie - Ottorino Respighi. Inschrijven is verplicht!

Wanneer
donderdag 25 november 2021

Zoektocht naar betrouwbare kennis

Tien jaar geleden was een fact-checker een nog onbekend beroep. Intussen is het geen aparte rubriek meer maar een basishouding in de kwaliteitsjournalistiek. Het is blijkbaar noodzakelijk geworden om beweringen en berichten na te trekken. Wat weten we en strookt die kennis met de werkelijkheid? Hoe zeker zijn we over wat wij weten? Of denken te weten? Hoe vinden we de weg in de jungle van ...

Wanneer
maandag 29 november 2021

Aan de slag met videobellen

Chatten met vrienden, kinderen en kleinkinderen, een consultatie bij de dokter, een cursus volgen of e-peritieven met de vrienden. De voorbije maanden verliepen veel van onze sociale contacten via videobellen. Skype, Zoom, WhatsApp, Google Meet,… de keuze is groot. In deze workshop testen we enkele apps uit in deze laagdrempelige praktijkcursus om te leren videobellen. Meebrengen: je opgeladen ...

Wanneer
donderdag 2 december 2021

Kijk op klassiek

Muziek beluisteren op de zolder van de bibliotheek, met muziekpedagoog Jules De Beule. Op het programma : Vioolconcerto in Re-groot - Ludwig van Beethoven. Inschrijven is verplicht!

Wanneer
donderdag 16 december 2021

Kijk op klassiek

Muziek beluisteren op de zolder van de bibliotheek, met muziekpedagoog Jules De Beule. Op het programma : Le sacre du Printemps - Igor Stravinsky. Inschrijven is verplicht!

Wanneer
donderdag 17 februari 2022

Kijk op klassiek

Muziek beluisteren op de zolder van de bibliotheek, met muziekpedagoog Jules De Beule. Op het programma : Groot Russisch Paasfeest - Nikolaj Rimski-Korsakov. Inschrijven is verplicht!

Wanneer
donderdag 24 maart 2022

Art@Tech

ART@TECH (lees ‘art-attack’) is de nieuwe naam van het ‘futureproof’ digitaal festival van het CC en de Bib van Lokeren, i.s.m. Kunstacademie ter Beuken. Leef je uit in creatieve workshops en activiteiten.

Wanneer
zaterdag 2 april 2022