Poëzieweek

 

Ook in 2022 bundelt de Poëzieweek in Lokeren weer activiteiten van de werkgroep Poëzie van de Cultuurraad, de bibliotheek en Kunstacademie Ter Beuken. Gevestigde waarden van eigen bodem, kersvers talent en een poëzieperformer pur sang? Ze zijn allemaal van de partij!

Dichter in de bibliotheek: STIJN VRANKEN

Tot groot plezier van zijn publiek maakt Stijn Vranken al vele jaren poëziepodia onveilig. Op Gedichtendag palmt de voormalige stadsdichter van Antwerpen de bibliotheekzolder in met ‘Wees gerust, maar niet hier’, een flexibele poëzievoorstelling die het publiek meeneemt op een ongehoorde trip naar alle uithoeken van dit bestaan. Genadeloos pulkt deze dichter aan al wat ons drijft: verlangen, twijfel, haat, onzin, zwaartekracht… - en meer dan eens aan alles tegelijk. Maar bovenal beschrijft hij de liefde, en wel helemaal zoals ze is: gretig en vaak ver te zoeken. Met een snedige mix van gedichten, verhalen en anekdotes brengt Stijn Vranken poëzie op een toegankelijke en inspirerende manier tot leven. Grondig en luchtig. Ontroerend en grappig. Filosofisch en banaal. Zoals het leven zelf, dus.

27 januari 2022, 20u
Bibliotheek Lokeren, Kerkplein 3
gratis
inschrijven via bibliotheek@lokeren.be
coronamaatregelen: mondmasker - ventilatie - social distancing - handgel 

#weesgedichten

Een beetje raampoëzie maakt niet alleen je eigen dag, maar ook die van je buren en toevallige passanten op slag een stuk beter. Tijdens de Poëzieweek duiken daarom op tal van ramen in Vlaanderen #weesgedichten op, met een soort van bewandelbare dichtbundel als resultaat. Ook in Lokeren en de rest van het Waasland word je op straat zomaar getrakteerd op een gedicht. Spot jij ze allemaal?

27 januari tot 2 februari 2022
gratis

Daknam Dichter

Tijdens Daknam Dichter zet de werkgroep poëzie van Cultuurraad Lokeren dichters uit groot-Lokeren in de schijnwerpers. Aanstormende talenten en gevestigde waarden presenteren dan traditioneel hun mooiste poëzie in de kerk van Daknam. In het coronajaar 2022 doen ze dat voor één keer niet op de laatste zondag van januari, maar in het voorjaar. In afwachting daarvan ontdek je de gedichten van de betrokken Lokeraars alvast op de poëzieposters in de bibliotheek. 

Op zoek naar nog meer moois van eigen bodem? Download dan zeker de programmabrochure van Daknam Dichter via www.cultuurraadlokeren.be. Ook alle info over de voorjaarseditie is daar straks te vinden. 

27 januari tot 16 februari 2022
Cultuurraad Lokeren
gratis
poezie.cultuurraadlokeren@gmail.com

Poëzietelefoon

Poëzie van hoorn tot oor? Daar zorgen de leerlingen uit het Woordlab van Kunstacademie Ter Beuken voor! Bel tijdens de Poëzieweek naar hun poëzietelefoon en laat je trakteren op een prachtig gedicht voor jou alleen! 

telefoonnummers:
0478 82 91 88 - 0479 99 01 03 - 0479 99 02 56

26 januari en 27 januari, 18u - 20u30
Kunstacademie Ter Beuken
kunstacademie@lokeren.be 

Poëzieweek voor leerkrachten

De Poëzieweek is het ideale moment om in de klas aan de slag te gaan met poëzie. Daarom voorzien Iedereen Leest (VL) en Stichting Lezen (NL) gratis lessuggesties. Vraag ze aan via deze formulieren:

Kijk ook op de website van de Poëzieweek voor nog meer tiplijsten en lesmateriaal.