Heropening met coronamaatregelen

Vanaf 2 juni is Bibliotheek Lokeren opnieuw open. Vanaf dan kan je zelf weer materialen komen ontlenen. Wel zijn er enkele extra afspraken en regels om het voor iedereen veilig te houden. Neem de info op deze pagina dus zeker goed door voor je de hoofdbibliotheek of uitleenpost Eksaarde een bezoekje brengt.

Coronafoto

Dit moet je zeker weten:

• De openingsuren van de hoofdbibliotheek wijzigen!
    De bibliotheek op het Kerkplein is elke weekdag open van 14 tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 12 uur. Om drukte bij de zelfscantoestellen te vermijden worden de laatste bezoekers een kwartier voor sluitingstijd binnengelaten.
  • De boetevrije periode eindigt!
    Alle materialen werden automatisch verlengd tot 20 juni. Daarna wordt er weer boete aangerekend voor materialen die te laat teruggebracht worden.
  • De afhaalbib stopt!
    Na 29 mei is het niet meer mogelijk om op aanvraag boeken op te halen.

Wat wel, wat niet?

• Vanaf 2 juni kan je zelf weer 20 titels uit de verschillende bibliotheekcollecties kiezen.
  • Er zijn geen zitplaatsen. Lezen of studeren in de leeszaal en de stille ruimte kan niet.
  • Kranten kunnen niet uitgeleend worden; de tijdschriften uit de leeszaal wel.
  • 2 gebruikerspc’s zijn beschikbaar op afspraak voor wie thuis geen computer heeft. Een afspraak vastleggen voor max. 60 minuten computergebruik doe je door 1 dag op voorhand te bellen naar 09 340 50 70.
  • Op zaterdag is er geen boekenruilrek.

Hoe wel, hoe niet?

• Er worden max. 20 bezoekers tegelijk in het bibliotheekgebouw toegelaten.
  • Het gebruik van een boekenmandje is verplicht.
  • Kom bij voorkeur alleen. Een kind jonger dan 12 mag door 1 volwassene begeleid worden.
  • Wacht buiten je beurt af. Is de rij wachtenden lang? Kom dan op een ander moment terug.
  • Hou overal 1,5m afstand van andere bezoekers.
  • Draag bij voorkeur een mondmasker.
  • Ontsmet je handen aan de ingang.
  • Volg de eenrichtingscirculatie via de pijlen op de vloer en op de rekken. Gebruik de trap aan de kant van de Torenstraat enkel om naar boven te gaan. Gebruik de trap aan de kant van de dekenij enkel om naar beneden te gaan.
  • Beperk de duur van je bibliotheekbezoek tot max. 30 minuten
  • Probeer het gebruik van de toiletten en de lift te vermijden.

Inleveren en uitlenen

• Materialen inleveren kan enkel via de inleverbus, zowel tijdens als buiten de openingsuren.
  • Zoek vooraf in de bibliotheekcatalogus op bibliotheek.lokeren.be op wat je wil ontlenen en waar je het kan vinden.
  • Er is slecht 1 cataloguspc beschikbaar. Gebruik in de bibliotheek zelf bij voorkeur je eigen smartphone en de gratis wifi om op te zoeken. Scan de QR-code in de bibliotheek om rechtstreeks naar de bibliotheekcatalogus te surfen.
  • Betaal een openstaande boete bij voorkeur via bancontact of contactloos aan zelfscantoestel 1.

Uitleenpost Eksaarde

• Uitleenpost Eksaarde heropent op woensdag 3 juni.
  • Tot 20 juni (het einde van de automatisch verlengde leentermijn) is het op woensdag mogelijk om tussen 14 en 16 uur materialen in te leveren zonder de uitleenpost te bezoeken.
  • In Eksaarde laten we max. 2 personen tegelijk toe.

#samentegencorona

• Goede afspraken maken goede vrienden. Heropenen kan alleen veilig als iedereen zich aan bovenstaande regels houdt. Merken we tijdens je bibliotheekbezoek dat dat niet het geval is, dan kunnen we je vragen om je bezoek meteen te beëindigen.