Coronawerking

Tijdens de coronaperiode blijft Bibliotheek Lokeren open. Je kan materialen ontlenen, inleveren, verlengen en reserveren. Wel zijn er extra regels om ervoor te zorgen dat iedereen de bibliotheek veilig kan bezoeken.

Coronafoto
(laatste update: 4 november 2020)

Dit moet je zeker weten:

Materialen ontlenen blijft mogelijk!
In de hoofdbibliotheek zijn 25 bezoekers tegelijk toegelaten, in uitleenpost Eksaarde 2. Onze openingsuren tijdens de verscherpte lockdown vind je hier. De bibliotheek is open voor uitleen op weekdagen in de namiddag en op zaterdag tussen 9 en 12u. Contactloos afhalen via de afhaalbib kan in de voormiddag: op dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 10 en 12u of op afspraak.

De uitleentermijn is verlengd!
In november en december bedraagt de uitleentermijn 6 weken. Voor materialen die op 31 oktober ingeleverd moesten worden, is er een boetevrije periode t.e.m. 15 november 2020.

AANBOD

• Alle collecties zijn beschikbaar. Op 1 kaart kun je zoals steeds 20 titels ontlenen.
  • Alle activiteiten in november en december worden geannuleerd of verplaatst.
  • Er zijn 2 internetpc’s beschikbaar voor wie die dringend nodig heeft. Het gebruik is beperkt tot 30 minuten per persoon. Met het oog op contact tracing is het nodig om je eerst te registreren bij de balie. Hou er rekening mee dat de bibliotheekmedewerkers op de drukste momenten weinig tijd hebben om je met de computer te helpen.
  • Printen en kopiëren kan.
  • Er is 1 cataloguspc beschikbaar, al raden we aan om de catalogus te doorzoeken op je eigen smartphone. Maak gebruik van de gratis wifi in de bibliotheek en scan een qr-code om rechtstreeks naar de bibliotheekwebsite te surfen.
  • Magazijnwerken kunnen ontleend worden als je ze een dag op voorhand aanvraagt.
  • De leeshoek is tijdelijk dicht. Tijdschriften uit de leeshoek kunnen ontleend worden via de balie.
  • Er zijn voorlopig geen zit- of studieplaatsen.

BASISREGELS

• Kom alleen. Ouders kunnen max. 1 kind jonger dan 12 begeleiden.
  • Lever materialen in via de inleverbus, zowel tijdens als buiten de openingsuren.
  • Hou je bezoek zo kort mogelijk.
  • Draag een mondmasker dat mond én neus bedekt.
  • Hou altijd 1,5m afstand, ook met je mondmasker op en in de wachtrij.
  • Ontsmet je handen aan de ingang en voor je de zelfscan gebruikt.
  • Gebruik altijd een bibmandje. Zo houden we zicht op het aantal bezoekers.
  • Zijn alle bibmandjes op? Wacht buiten je beurt af.
  • Volg de aangegeven looprichting in de hoofdgangen en op de trappen.
  • Op het gelijkvloers zijn de doorgangen tussen de rekken smal. Daar geldt overal de richtlijn 1 persoon per rek.
  • Betaal een openstaande boete bij voorkeur via bancontact of contactloos aan zelfscantoestel 1.
  • Om drukte bij de zelfscantoestellen te vermijden is de bibliotheek toegankelijk tot 10 minuten voor sluitingstijd.

Bedankt om je tijdens je bezoek aan de bib aan deze afspraken te houden!
De veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staat in deze bizarre tijden voorop.
Volg je de regels niet? Dan kunnen we je vragen om je bezoek meteen te beëindigen.

ALTERNATIEVEN VOOR EEN BIBBEZOEK
Maak gebruik van onze afhaalbib.

• Vraag tot 10 titels aan via bibliotheek@lokeren.be of 09 340 50 70. Ga indien mogelijk vooraf op lokeren.bibliotheek.be na of de materialen van je keuze aanwezig zijn. Vermeld ook zeker je rijksregisternummer bij je aanvraag.
  • Een bibliotheekmedewerker maakt je pakket buiten de openingsuren van de bibliotheek voor je klaar en contacteert je om een afhaalmoment vast te leggen.
  • Contactloos afhalen kan op afspraak op dinsdag-, woensdag- of vrijdagvoormiddag tussen 10 en 12u in de inkomhal van de hoofdbibliotheek, of op afspraak.

Met een MijnBibliotheek-profiel kan je ook een aantal bibliotheekdiensten gebruiken zonder dat je de bibliotheek bezoekt.

• Leen gratis titels uit onze e-boekencollectie.
  • Boven de zoekbalk op de startpagina vind je de knop krantenartikels. Zo kun je krantenartikelen opzoeken via de GoPress-databank.
  • Verleng zelf je materialen online.
  • Reserveer uitgeleende materialen (reservatiekost: 0,50 euro).