Kinderen

Heeft je kind nog maar net het plezier van prentenboeken ontdekt of zijn er al stapels leesvoer verslonden? De bib heeft voor elk wat wils! Ontdek hier de jeugdcollectie en de activiteiten waarvoor je met je gezin in de bib terecht kunt.

VOORLEESUURTJE

Op de eerste woensdag van de maand lezen we voor op zolder!

Elke eerste woensdag van de maand duiken we op zolder samen de boeken in. Ons voorleesuurtje heeft telkens een ander thema. Na de voorleesverhalen maken we aan de knutseltafel ook iets dat bij dat thema hoort.
> om 14u
> voor kinderen vanaf 4 jaar
> ook (groot)ouders zijn welkom!

DE LEESJURY

afbeelding lees mee met de leesjury

 

Houdt je kind van boeken? Wil je graag samen het mooiste kinder- of jeugdboek bekronen? Dan is de Leesjury iets voor jullie!

BOEKSTART

Boekstart meisje

 

Boekstart wil ouders en jonge kinderen laten genieten van boeken, omdat dat goed is voor de (taal)ontwikkeling van kinderen, de band tussen ouder en kind en de leescultuur in het gezin.

In Lokeren krijgt je baby twee keer een gratis boekenpakket.

ANDERS LEZEN

Makkelijk Lezen Plein

Makkelijk Lezen Plein

Lezen is leuk! Maar het is niet voor alle kinderen even makkelijk. Daarom heeft de bib een Makkelijk Lezen Plein (MLP), waar leuke, spannende én makkelijk te lezen boeken zijn samengebracht.

DOEN

Jeugdboekenmaand

Jeugdboekenmaand is een campagne voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. In maart vraagt Iedereen Leest aandacht voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod.