Kinderen

Heeft je kind nog maar net het plezier van prentenboeken ontdekt of zijn er al stapels leesvoer verslonden? De bib heeft voor elk wat wils! Ontdek hier de jeugdcollectie en de activiteiten waarvoor je met je gezin in de bib terecht kunt.

DOEN

Bestemming: bib!

Haal je reispas af, ga mee op leestrip en win! Een zomerse leeswedstrijd voor iedereen tussen 3 en 18 jaar.

BABY'S

Boekstart meisje

Boekstart

Boekstart wil ouders en jonge kinderen laten genieten van boeken, omdat dat goed is voor de (taal)ontwikkeling van kinderen, de band tussen ouder en kind en de leescultuur in het gezin.

In Lokeren krijgt je baby twee keer een gratis boekenpakket.

DOEN

Voorlezen aan kinderen

Voorleeskwartiertje

Het leukste kwartiertje op zaterdag!

De bib organiseert elke eerste en derde zaterdag van de maand een voorleeskwartiertje. Deze activiteit begint om 10.30 uur tussen de jeugdboeken. Geschikt voor kinderen vanaf 4 tot ongeveer 7 jaar.

DOEN

Voorlezen op woensdag

Vertelmiddag

Lezen en kleuren op de bibzolder

De bib organiseert elke derde woensdag van de maand een vertelmiddag. Deze activiteit vindt plaats op de zolder van de bibliotheek, van 14.30 - 15.30 uur. Geschikt voor kinderen vanaf 4 tot ongeveer 7 jaar. Ook ouders en grootouders zijn welkom.

DE LEESJURY

Logo van de Leesjury

De Leesjury

Houdt je kind van boeken? Wil je graag samen het mooiste kinder- of jeugdboek bekronen? Dan is de Leesjury iets voor jullie!

ANDERS LEZEN

Makkelijk Lezen Plein

Makkelijk Lezen Plein

Lezen is leuk! Maar het is niet voor alle kinderen even makkelijk. Daarom heeft de bib een Makkelijk Lezen Plein (MLP), waar leuke, spannende én makkelijk te lezen boeken zijn samengebracht.

DOEN

Jeugdboekenmaand

Jeugdboekenmaand is een campagne voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. In maart vraagt Iedereen Leest aandacht voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod.

RUILEN

Boekenruilrek

Boekenruilrek

Is je kind toe aan nieuwe boekjes? Misschien vind je wel iets moois in het boekenruilrek. Kom op zaterdag tussen 10 en 11.45 uur naar de eerste verdieping en ruil je gelezen exemplaar voor een ander boek.