Jongeren

Van de Jeugdboekenmaand tot de Leesjury: de bib is er ook voor jongeren!

DOEN

Bestemming: bib!

Haal je reispas af, ga mee op leestrip en win! Een zomerse leeswedstrijd voor iedereen tussen 3 en 18 jaar.

DE LEESJURY

Logo van de Leesjury

De Leesjury

Lees je graag? Wil je het mooiste jeugdboek bekronen? Dan is de Leesjury iets voor jou!

COMPUTER

Computers en internet

In de bibliotheek kan je gratis gebruikmaken van computers en internet. Max. één persoon per computer en één uur per dag.

Tegen betaling kan je printen en kopiëren.

GOPRESS

GoPress

Online persdatabank

Raadpleeg in de bibliotheek de kranten van vandaag en de afgelopen week.

Of zoek thuis in het digitale krantenarchief (alle artikels tot twee dagen geleden).

DOEN

Jeugdboekenmaand

Jeugdboekenmaand is een campagne voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Tijdens deze maand vraagt Iedereen Leest aandacht voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod.

ANDERS LEZEN

Speciaal aanbod

Voor jongeren met een leesbeperking heeft de bib een speciaal aanbod: "Makkelijk lezen"-boeken, luisterboeken, Daisy-boeken en boeken met lettertype Dyslexie.