Rondleiding

Op afspraak kan je met je klas een bezoek brengen aan de bibliotheek. De rondleidingen zijn helemaal gratis en aangepast aan de leeftijd van je klas. Na een algemene introductie over de bib, de collecties en de catalogus, wordt er een spelletje gespeeld:

Eerste tot derde leerjaar: met een muzikaal rugzakje maken de kinderen spelenderwijs kennis met de werking van de bib. Als afsluiter wordt er een kamishibaiverhaal voorgelezen.
Vierde tot zesde leerjaar: wat mag of mag niet in de bib? Wat kan of kan niet in de bib? De klas ontdekt de bib aan de hand van een waar/niet waar spel. Zo testen we de bibliotheekkennis van de leerlingen.
Eerste graad middelbaar: we verdelen de klas in groepjes die elk een tablet krijgen met Bibster. Ze lossen vragen op in een digitale zoektocht en krijgen zo beter inzicht in de werking van de bib. We focussen op opzoekingswerk en gebruik van de catalogus.

Of heb je een ander idee voor je klasbezoek? Kom je bijvoorbeeld langs met het zesde leerjaar maar wil je toch graag Bibster gebruiken? Laat het ons weten!

Rondleidingen zijn mogelijk op maandag of donderdag tussen 9 en 12 uur en duren ongeveer een uur. Neem contact op met de bib via bibliotheek@lokeren.be om een datum vast te leggen en de details te bespreken.