Livre
Français

Histoires inédites du Petit Nicolas

René Goscinny (auteur), Jean-Jacques Sempé (dessinateur)
Belevenissen en zieleroerselen van een lieve, wat nai͏̈eve Franse schooljongen in het begin van de jaren zestig van de 20e eeuw.
Sujet supplémentaire
verhalen
Titre
Histoires inédites du Petit Nicolas
Auteur
René Goscinny
Dessinateur
Jean-Jacques Sempé
Langue
Français
Éditeur
Sans lieu de publication: IMAV, 2004-2006
2 dl. : ill.
ISBN
2-915732-00-0 2-915732-02-7

Commentaires

Dit boek wordt verteld vanuit het perspectief van de aardige, ietwat naïeve Franse schooljongen Nicolas. Het is een bundel met vierentachtig verhalen, ingedeeld in tien hoofdstukken met elk met een eigen thema, zoals 'Weer naar school'. De verhalen dateren uit begin jaren zestig van de 20e eeuw en verschenen toen wekelijks in de krant Sud-Ouest Dimanche. Veel van deze verhalen werden al eerder in boekvorm uitgegeven, maar dat gold tot nog toe niet voor de verhalen in deze bundel. De verhalen zijn ontroerend en herkenbaar. De thematiek blijft 'dicht bij huis', maar verveelt nooit. De inhoud is wel wat gedateerd – enkele verhalen gaan over de komst van de eerste televisie – maar dit geldt niet voor de gevoelswereld van de kinderen. De verhalen zijn helder en met humor geschreven en vooral aantrekkelijk voor ouders, die glimlachend elementen uit hun jeugd zullen herkennen. Belangrijk zijn de kleine, grappige pentekeningen van Sempé, met wie Goscinny langdurig samenwerkte. Deze tekeningen…Lire la suite

À propos de René Goscinny

René Goscinny, né le 14 août 1926 à Paris où il est mort le 5 novembre 1977, est un scénariste de bande dessinée, journaliste, écrivain et humoriste français, également producteur, réalisateur et scénariste de films.

Il est l'un des fondateurs et rédacteurs en chef de Pilote, l'un des principaux journaux français de bande dessinée. Créateur d'Astérix avec Albert Uderzo, d'Iznogoud avec Jean Tabary, auteur du Petit Nicolas, personnage créé et dessiné par Jean-Jacques Sempé, scénariste de nombreux albums de Lucky Luke créé par Morris. Il est l’un des auteurs français les plus lus au monde : l’ensemble de son œuvre représente environ 500 millions d’ouvrages vendus.

Avec Jean-Michel Charlier, il joue un rôle décisif pour la reconnaissance du mét…En lire plus sur Wikipedia