Livre
Néerlandais

Asterix en de Vikingen

René Goscinny (auteur), Marlène Soreda (auteur), Albert Uderzo (auteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Het neefje van het stamhoofd wordt ontvoerd door de Vikingen. Asterix en Obelix gaan achter hen aan. Het verhaal van de animatiefilm 'Asterix en de Vikingen', met veel afbeeldingen uit de film. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Asterix en de Vikingen
Auteur
René Goscinny Marlène Soreda Albert Uderzo 1927-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Paris: Albert René, 2006
64 p. : ill.
Note
Afgeleid van de tekenfilm : Asterix en de Vikingen
ISBN
2-86497-190-9 9782864971900 (paperback)

Commentaires

Dit boek is afgeleid van de tekenfilm ‘Asterix en de Vikingen’ uit 2006*; het is geen stripverhaal. Het verhaal volgt in grote lijnen het stripalbum ‘Asterix en de Noormannen’ (1976). Als de magiër Cryptograf zich laat ontvallen dat angst vleugels geeft, gaan de Vikingen op zoek naar een kampioen van de angst. Die vinden ze in het dorp van Asterix en Obelix, waar Hippix, het bange neefje van het stamhoofd logeert. Als hij wordt ontvoerd door de Vikingen, volgen Asterix en Obelix hem naar het hoge noorden. In dat opzicht wijkt het filmverhaal af van de strip; een gegeven dat ongetwijfeld te maken heeft met het feit dat de film een Frans-Deense coproductie is. Nieuw is ook het Vikingmeisje Abba, dat verliefd wordt op Hippix. Deze toegevoegde elementen maken het boek interessant voor de Asterix-liefhebber. Het verhaal wordt naverteld in nogal stijf proza; stills uit de film dienen als illustratie. Achter in het boek is enige achtergrondinformatie te vinden over de productie en staan sche…Lire la suite

À propos de René Goscinny

René Goscinny, né le 14 août 1926 à Paris où il est mort le 5 novembre 1977, est un scénariste de bande dessinée, journaliste, écrivain et humoriste français, également producteur, réalisateur et scénariste de films.

Il est l'un des fondateurs et rédacteurs en chef de Pilote, l'un des principaux journaux français de bande dessinée. Créateur d'Astérix avec Albert Uderzo, d'Iznogoud avec Jean Tabary, auteur du Petit Nicolas, personnage créé et dessiné par Jean-Jacques Sempé, scénariste de nombreux albums de Lucky Luke créé par Morris. Il est l’un des auteurs français les plus lus au monde : l’ensemble de son œuvre représente environ 500 millions d’ouvrages vendus.

Avec Jean-Michel Charlier, il joue un rôle décisif pour la reconnaissance du mét…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions