Boek
Nederlands

Gebroken zinnen

Stef Bos (auteur), Marriana Booyens (illustrator)
Gedichten, gedachten en liedteksten.
Titel
Gebroken zinnen / Stef Bos ; met Illustraties van Marriana Booyens
Auteur
Stef Bos
Illustrator
Marriana Booyens
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2004
94 p . : ill.
ISBN
90-209-5831-3

Besprekingen

Je hebt zo van die zangers met wie het (als luisteraar) alles of niets is: je smelt weg van ze of ze laten je ijskoud. Lou Reed of Leonard Cohen bv. En je hebt zo van die zangers van wie je het nooit helemaal zeker weet: vind ik die nu leuk of niet. Bram Vermeulen is voor mij altijd zo iemand geweest en Stef Bos is dat ook. Wat maakt dat ik altijd een beetje een wrang gevoel bij ze heb? Wat is dat kantje aan Stef Bos waarvan ik nooit weet wat ik er mee aan moet?

De titel van de bundel licht een tip van de sluier op: Bos maakt gebroken zinnen. In zijn liedjes, maar ook hier op papier. Soms kun je die zinnen als lezer of luisteraar afmaken voor jezelf, en da's mooi. Het stilt de honger. Maar soms ook niet.

"Hemel / wil iets zeggen / maar bedenkt zich", schrijft Bos in 'Woorden'. Voor wie op dat moment ook denkt te weten wat de hemel wil zeggen is dat herkenbaar, voor de anderen klinkt het maar hol, en is het dus ronduit vervelend dat de hemel zich bedenkt. Dus het werkt v…Lees verder
Bloemlezing bestaande uit gedichten, gedachten en (lied)teksten van de Nederlandse zanger/tekstdichter Stef Bos (1961) die gecombineerd worden met illustraties in diverse (verf)technieken van de Zuid-Afrikaanse kunstenares Marriana Booyens. Het motto geeft eigenlijk het thema aan: "opgedragen aan degenen die bestaan en degenen die bestonden". Mensen ontmoeten elkaar, dierbaren sterven, vriendschap, liefde, kortom: alles wat menselijk is. Op de laatste bladzijden vertellen Bos en Booyens hoe zij ertoe kwamen om deze bundel samen te stellen. In juli van dit jaar verscheen de Zuid-Afrikaanse vertaling van deze bundel: 'Gebroke Sinne'. Herkenbare emoties, toegankelijk verwoord in vrije versvorm, in een mooi uitgevoerde bundel (22 x 22 cm).

Over Stef Bos

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Stephanie Verbeken

Steven (Stef) Bos (Veenendaal, 12 juli 1961) is een Nederlandse singer-songwriter en acteur. Hij werd vooral bekend met zijn nummer Papa (1991).

Biografie

Privé

Stef Bos groeide op in zijn geboorteplaats Veenendaal. Op zijn 18e (1979) vertrok hij richting Utrecht om aan de lerarenopleiding te studeren. Hij rondde deze vijfjarige studie af en vertrok vervolgens naar Antwerpen om aan de theateropleiding 'Studio Herman Teirlinck' de kleinkunstrichting te volgen. Hij studeerde in 1988 af.

De eerste twee jaar na zijn studie speelde hij toneel bij Oud Huis Stekelbees in Gent, schreef songs voor anderen (onder andere Ingeborg en Clouseau) en maakte in België deel uit van het satirische BRT-radioprogramma 'De Ochtendploeg'. Vanaf 1990 besloot hij zich vooral bezig te houden met het schrijven en uitvoeren van eigen teksten en muziek. Stef had tussen 1990 en 1992 de…Lees verder op Wikipedia