Boek
Nederlands

Bij mij thuis in het bos

Sara Gillingham (auteur), Lorena Siminovich (illustrator)
+1
Bij mij thuis in het bos
×
Bij mij thuis in het bos Bij mij thuis in het bos
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Een hertje snoept in het winterbos van de afgevallen eikels en twijgjes. Na het spelen valt het in slaap tegen zijn ouders aan. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met gekleurde illustraties in collagetechniek en met een stoffen vingerpopje. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Herten, Diergedrag
Titel
Bij mij thuis in het bos
Auteur
Sara Gillingham
Illustrator
Lorena Siminovich
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
In my forest
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer/Becht, 2010
[10] p. : ill.
ISBN
9789025748623 (hardback)

Besprekingen

Een hertje speelt in het winterbos en snoept van de op de grond gevallen eikels en twijgjes. Als hij uitgespeeld is, valt hij in slaap tegen zijn papa en mama aan. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken. Uit de pagina's en het omslag is een ovaal gestanst dat naar achteren toe steeds kleiner wordt. In het midden is een geborduurd vilten vingerpopje te zien in de vorm van een hertje, dat je door middel van een gaatje aan de achterzijde kunt laten bewegen. De eenvoudige eenregelige tekst op de rechterpagina staat op een speelse manier door illustratie heen, die in gemengde technieken is gemaakt. Iedere pagina heeft een andere achtergrond in verschillende frisse kleuren en dessins. Deeltje uit een serie van inmiddels zes boekjes*. Om samen met peuters vanaf ca. 1,5 jaar te bekijken.

Bij mij thuis in het bos

Een klein hertje, in de vorm van een vilten vingerpopje, vertelt over het bos waarin het leeft. In dat bos dwarrelen de sneeuwvlokken tussen de bomen. Het hertje rent en speelt met zijn vriendjes. Het eet jonge twijgjes en eikels en ’s avonds valt het in slaap tegen mama en papa aan. In dit vierkant kartonboekje is er op elke pagina een ovalen uitsparing in het midden. Daarin zie je het hertje. Als voorlezer kan je dit vingerpopje wat laten bewegen, hoewel die bewegingen erg beperkt zijn. De prenten spreiden zich uit over twee pagina’s. Elke prent wordt ondersteund door een zinnetje in dikke, zwarte letters. De illustraties zijn bijzonder eenvoudig en weinig uitdagend. Inhoudelijk stelt dit boekje weinig voor. Het vingerpoppetje heeft ook geen echte meerwaarde.