Boek
Nederlands

Het pretpark

Sander Meij (auteur), Sabine Van der Stadt (illustrator)
Rutger, Thomas en Paco zijn uitgenodigd voor de opening van een heel bijzonder pretpark: Pacoland! Als ze in de grootste achtbaan ter wereld gaan, komen ze voor een grote verrassing te staan. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Honden
Titel
Het pretpark
Auteur
Sander Meij
Illustrator
Sabine Van der Stadt
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Billy Bones, 2023
173 p. : ill.
ISBN
9789030509516 (hardback)

Besprekingen

Het derde deel in de spannende jeugdserie 'De avonturen van Rutger, Thomas & Paco’*. Rutger, Thomas en Paco zijn uitgenodigd voor de opening van een heel bijzonder pretpark: Pacoland. Ze krijgen een rondleiding van de eigenaar van het park, Ilona Muis. Maar waarom gedraagt ze zich zo vreemd? Als Rutger, Thomas en Paco in de grootste achtbaan ter wereld zitten en ze steeds sneller en sneller gaan, staan ze voor een wel heel grote verrassing… Vriendelijk en eigentijds geschreven, met korte zinnen en korte hoofdstukken. Het boek heeft het stempel ‘Lezen Lukt!’. Met levendige illustraties (deels striptekeningen) in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Sander Meij

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jellie Sierksma

Sander Meij (Nijmegen, 1980) is een Nederlandse dichter en kinderboekenschrijver. Meij studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

In een recensie over zijn debuutbundel Nieuw eiland werd Meij als 'rationele dichter' gekenschetst.. Sander Meij werkt tevens als ghostwriter en vertaler voor verschillende uitgeverijen.

De magische halsband, een kinderboek dat hij als ghostwriter schreef, in samenwerking met Rutger Vink en Thomas van Grinsven, won in 2022 de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de categorie 6-9 jaar. In 2022 was De magische halsband het bestverkochte Nederlandstalige boek en het bestverkochte kinderboek in Nederland.

Bibliografie

POËZIE

  • De wolf is terug (Nieuw Amsterdam, 2022)
  • Pincetbeweging (Nieuw Amsterdam, 2019)
  • Nieuw eiland (Nieuw Amsterdam, 2015)

NON-FICTIE