Boek
Nederlands

Asterix en de Vikingen

René Goscinny (auteur), Marlène Soreda (auteur), Albert Uderzo (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Het neefje van het stamhoofd wordt ontvoerd door de Vikingen. Asterix en Obelix gaan achter hen aan. Het verhaal van de animatiefilm 'Asterix en de Vikingen', met veel afbeeldingen uit de film. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Asterix en de Vikingen
Auteur
René Goscinny Marlène Soreda Albert Uderzo 1927-
Taal
Nederlands
Uitgever
Paris: Albert René, 2006
64 p. : ill.
Aantekening
Afgeleid van de tekenfilm : Asterix en de Vikingen
ISBN
2-86497-190-9 9782864971900 (paperback)

Besprekingen

Dit boek is afgeleid van de tekenfilm ‘Asterix en de Vikingen’ uit 2006*; het is geen stripverhaal. Het verhaal volgt in grote lijnen het stripalbum ‘Asterix en de Noormannen’ (1976). Als de magiër Cryptograf zich laat ontvallen dat angst vleugels geeft, gaan de Vikingen op zoek naar een kampioen van de angst. Die vinden ze in het dorp van Asterix en Obelix, waar Hippix, het bange neefje van het stamhoofd logeert. Als hij wordt ontvoerd door de Vikingen, volgen Asterix en Obelix hem naar het hoge noorden. In dat opzicht wijkt het filmverhaal af van de strip; een gegeven dat ongetwijfeld te maken heeft met het feit dat de film een Frans-Deense coproductie is. Nieuw is ook het Vikingmeisje Abba, dat verliefd wordt op Hippix. Deze toegevoegde elementen maken het boek interessant voor de Asterix-liefhebber. Het verhaal wordt naverteld in nogal stijf proza; stills uit de film dienen als illustratie. Achter in het boek is enige achtergrondinformatie te vinden over de productie en staan sche…Lees verder

Over René Goscinny

René Goscinny (Parijs, 14 augustus 1926 – Parijs, 5 november 1977) was een Franse schrijver, humorist en scenarist van stripverhalen. Hij is het bekendst van zijn scenario's voor de reeksen Asterix en Lucky Luke.

Levensloop

Jeugd

Goscinny werd geboren in Parijs in een gezin van Poolse Joden. Hij was de tweede zoon van Stanislas "Simkha" Goscinny, een chemisch ingenieur uit Warschau, en Anna Beresniak Goscinny uit het dorpje Chodorkow (Oekraïne) die elkaar in Parijs hadden ontmoet. In 1928 verhuisde het gezin naar Buenos Aires omdat Goscinny senior daar een baan had gekregen.

Zijn jonge jaren bracht Goscinny door in Argentinië waar hij een korte carrière als tekenaar beleefde. In december 1943 overleed zijn vader. Goscinny had enkele baantjes, onder andere als leerling-accountant en als tekenaar. In 1945 verhuisde hij met zijn moeder naar de Verenigde Staten en ging bij zijn …Lees verder op Wikipedia

Suggesties