Strip
Nederlands

Kip, koek en ei!

Raoul Cauvin (scenarist), Daniel Kox (illustrator)
In de reeks:
Agent 212; 12
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
De naïeve en sympathieke dikkerd Agent 212 is steevast kop van Jut als problemen op iemand moeten worden afgeschoven of als iemand met vervelende klussen moet worden opgezadeld. Boeven, onvoorzichtige chauffeurs en koppige zelfmoordenaars volgen elkaar in een ‘moordend’ ritme op, tot groot plezier van de lezers én van de auteurs van de reeks, Kox en Cauvin.
Titel
Kip, koek en ei!
Scenarist
Raoul Cauvin 1938-
Illustrator
Daniel Kox
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Ris ô poulet
Uitgever
[Brussel]: Dupuis, 2009
47 p. : ill.
ISBN
9789031430499 (paperback)

Besprekingen

Humoristische strip, tekeningen van Daniel Kox in kleur, teksten van Raoul Cauvin in ballonnen. Negentien korte verhalen van één tot vijf pagina's. Het is moeilijk om het als agent goed te doen en agent 212 is zo'n agent; hij bedoelt het goed, maar maakt er altijd een puinhoop van. Soms zijn de grappen wel aardig, doch over het geheel, tevens in aanmerking nemend het stereotiepe tekenwerk, een middelmatige strip. Toch worden de grappen door de jeugd vanaf ca. 8 jaar wel gewaardeerd.

Over Raoul Cauvin

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Frantogian

Raoul Cauvin (Antoing, 26 september 1938) is een Belgisch scenarioschrijver van stripverhalen. Hij is een van de productiefste scenarioschrijvers van België.

Hij studeerde steendrukkunst aan het Sint-Lucasinstituut te Doornik. In 1960 werd hij aangenomen bij uitgeverij Dupuis, aanvankelijk als letteraar en later als cameraman in de tekenfilmstudio van Dupuis. Stilaan begon hij ook scenario's te schrijven. 1968 was het jaar van zijn doorbraak, toen het stripblad Robbedoes van Dupuis nood had aan nieuwe scenaristen. In 1969 verscheen het eerste verhaal van De Blauwbloezen, dat hij schreef voor Salvérius. Deze westernstrip vormde het antwoord op het vertrek van Morris en zijn strip Lucky Luke naar stripblad Pilote en uitgever Dargaud. In 1974 schreef hij voor tekenaar Lambil het toonaangevende Arme Lampil, een autofictie waarin hij samen met de tekenaar de hoofdrol speelde. De strip Agent 212 in 1975 was het eerste van een reeks stripverhalen …Lees verder op Wikipedia

Suggesties