Boek
Nederlands

De Midasmoorden

Pieter Aspe (auteur)
De adjunct-commissaris van politie te Brugge wordt geconfronteerd met de moord op een Duitser en een bomaanslag op het standbeeld van Guido Gezelle.
Titel
De Midasmoorden
Auteur
Pieter Aspe
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, 1996
281 p.
ISBN
90-290-5162-0

Andere formaten:

Besprekingen

Dietrich Fiedle, een Duitser die werkt voor een grote touroperator, wordt vermoord teruggevonden in de straten van Brugge. Van In en Versavel worden met de zaak belast. Onderzoek brengt aan het licht dat hij de avond voor hij werd vermoord een afspraak had met een andere touroperator, Georges Vandekerckhove. Wanneer Brugge wordt opgeschrikt door een bomaanslag op het standbeeld van Guido Gezelle, krijgen Van In en Versavel deze nieuwe opdracht voorgeschoteld. Waarom worden zij door onderzoeksrechter Creytens van de moordzaak gehaald? Van In zou Van In niet zijn als hij het hierbij zou laten. Hij blijft, samen met Versavel, zijn eigen onderzoek voeren naar de moord op Fiedle.
Van In ontdekt dat een zekere Adriaan Frenkel het gesprek tussen de touroperators heeft afgeluisterd. Wanneer Frenkel omkomt bij een woningbrand is het voor Van In duidelijk dat dit geen toeval kan zijn. De zaak wordt alsmaar ingewikkelder als Van In tot de vaststelling komt dat onderzoeksrechter Creytens gee…Lees verder
Van de Vlaamse auteur Pieter Aspe verscheen een reeks thrillers met de Brugse commissaris Van In van de dienst Bijzondere Recherche en zijn rechterhand Versavel in de hoofdrol, die ook voor televisie verfilmd zijn. Ook in dit oudere deel mag het duo er weer tegenaan. Van In wordt geconfronteerd met de moord op een Duitser en een aanslag op het beeld van Guido Gezelle. Samen met zijn brigadier en zijn vriendin - de beeldschone parket-magistraat Hannelore Martens- duikt hij in het verleden van de Duitser en ontdekt minder oorbare zaken in verband met kunstroof door de Nazi's. Hij weet een link te leggen tussen al deze affaires en een op handen zijnde fusie van twee touroperators. Volgens het beproefde recept geschreven policier met veel dialogen, humor, sympathieke en overtuigende hoofdpersonen en veel authentieke Brugse sfeer. Van Aspe werd al meer keren genomineerd en bekroond voor zijn misdaadromans. Duidelijke druk.

Over Pieter Aspe

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Pieter Aspe, pseudoniem van Pierre Aspeslag (Brugge, 3 april 1953), is een Vlaams schrijver.

Levensloop

Pieter Aspe studeerde aan het Sint-Leocollege in Brugge. Hij is voltijds auteur sinds 1996. Daarvoor werkte hij onder andere als magazijnier, verkoper, seizoenagent bij de zeevaartpolitie, fotograaf en studiemeester. Hij was ook enkele jaren conciërge van de Heilig-Bloedkapel in Brugge. In 1976 was hij kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op de dissidente lijst 'Christen democraten' maar hij werd niet verkozen.

Begin augustus 2006 kreeg Pieter Aspe een hartaanval en zakte op straat in elkaar. Hij werd met spoed in het ziekenhuis opgenomen en geopereerd. Er werden drie overbruggingen op zijn kransslagaders geplaatst. Na deze operatie ontstond opschudding toen Aspe en zijn behandelend cardioloog voor het oog van de pers elk een glas Duvel dronken, waarbij de cardioloog beweerde dat dit goed zou zijn voor As…Lees verder op Wikipedia