Boek
Nederlands

Poker

Piet Baete (auteur)
Knokke-Heist wordt opgeschrikt door de gruwelijke moord op een achttienjarig meisje. De getormenteerde hoofdinspecteur Briek Mulders neemt de leiding van het onderzoek op zich. Samen met zijn goede vriend en collega Joris Van Espen moet hij echter lijdzaam toezien hoe nog meer - op het eerste gezicht - onschuldige burgers de dood worden ingedreven.
Titel
Poker
Auteur
Piet Baete
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2009
286 p.
ISBN
9789022323526 (paperback)

Besprekingen

Hoofdinspecteur Briek Mulders krijgt een telefoontje dat er in het Knokse Zwin een dood meisje is gevonden. De laatstejaars middelbaar is verdoofd met een taser en dan vermoord. Aanwijzingen zijn er niet en de enige en logische verdachte is haar iets oudere vriend die haar ervan verdacht verliefd te zijn op een ander. Hij heeft geen alibi. Binnen de drie dagen valt er een tweede slachtoffer, nu een oudere vrouw met een ernstig alcoholprobleem. Haar man, in hetzelfde bedje ziek, bekent maar het wordt al snel duidelijk dat hij wartaal uitslaat. Ook het tweede slachtoffer werd met een taser uitgeschakeld.

De moordenaar speelt een sarcastisch pokerspelletje met de politie die geen houvast meer heeft en, onder druk van politici en pers, de Brusselse topspeurder Luc Bonnart laat overkomen. Die doet eigenlijk ook niet zoveel, tenzij aanvankelijk op de zenuwen werken van de plaatselijke dienders. En zijn voortdurend spuien van Latijnse gezegden en citaten bevordert de sympathie van de …Lees verder
Briek Mulders, chef van de criminele recherche in Knokke, moet een serie moorden oplossen, die korte tijd na elkaar worden gepleegd en die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Het kost hem veel moeite om het verband hiertussen toch aan te tonen en zo deze zaken op te lossen. In dezelfde periode wordt zijn onderzoek ook nog eens gehinderd door zijn huwelijksproblemen met Linda. Derhalve wisselen in het boek psychologische analyse van zijn naderende echtscheiding enerzijds en spanning, veroorzaakt door het politiewerk anderzijds, elkaar af. Het boek biedt schitterende dialogen en laat kennis van politiezaken zien, terwijl ook kleinere rollen, uit de privésector, zoals die van de hond Elton en de kleuter Billie als authentiek overkomen. Een boeiend boek, dat naast deskundigheid en maatschappelijke relevantie, ook persoonlijk overkomt en zo warmte uitstraalt. Deel 1 uit een voorgenomen reeks rond dezelfde commissaris Mulder. De auteur, die scenario's voor film en televisie sch…Lees verder

Over Piet Baete

Piet Baete (Oostende, 12 mei 1978) is een Vlaams scenarist en schrijver. Hij is getogen in Knokke-Heist, maar een geboren Oostendenaar.

Hij studeerde Germaanse talen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Na zijn opleiding vertrok hij naar de Verenigde Staten om er een cursus scenarioschrijven te volgen. Hij studeerde in Los Angeles aan de U.C.L.A. en liep er ook stage, maar werkte er nooit vanwege zijn studentenvisum.

In Vlaanderen maakte hij naam als scenarist van de serie Team Spirit met rollen weggelegd voor onder anderen Axel Daeseleire en Michael Pas, dat een vervolg vormde op de film Team Spirit. Voor deze serie schreef hij samen met Dimitri Leue. Vanaf maart 2003 werd de serie uitgezonden bij VTM: 6 afleveringen van 50 minuten.

Baete verzorgde ook het script voor 2 afleveringen van de serie Aspe. In 2004 schreef hij mee aan de aflevering Dood tij en in 2007 aan Het lelijke eendje. Zijn recentste credits schreef Baete bijeen …Lees verder op Wikipedia