Dvd
Engels

Resident evil : the final chapter

Paul W.S. Anderson (regisseur), Milla Jovovich (acteur), Ali Larter (acteur)
Alice keert terug naar Raccoon City waar de vijand zich opmaakt om de laatste nog levende mensen uit te roeien.
Onderwerp
Zombies, Apocalyps
Titel
Resident evil : the final chapter / written and directed by Paul W.S. Anderson
Regisseur
Paul W.S. Anderson
Acteur
Milla Jovovich Ali Larter
Uniforme titel
Resident evil : the final chapter
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
102 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Italiaans, audiodescriptie in het Engels Ondertiteling: Nederlands, Italiaans, Engels en andere talen
EAN
8712609606874

Besprekingen

Zesde deel van de Amerikaanse speelfilmreeks 'Resident evil' die is gebaseerd op een serie games, die in 1995 begon bij Sony Playstation. Hoofdpersoon is Alice, voormalig medewerkster van de computergestuurde Umbrella Corporation. Deze multinational deed geheime experimenten met het T-virus, dat echter ontsnapte en een steeds groter leger van zombies creëerde. Nu keert Alice terug naar Raccoon City, hoofdkwartier van Umbrella. Samen met een kleine groep getrouwen vecht ze tegen zombies en monsters om Umbrella voorgoed te verslaan. In de hoofdrol opnieuw Milla Jovovich, fotomodel en actrice, Paul W. Anderson is voor de vierde keer* de regisseur. De recensenten van Variety en Hollywood Reporter zijn kritisch: meer van hetzelfde, veel actie, maar een onsamenhangend verhaal. Zij vinden Jovovich nog even indrukwekkend atletisch als voorheen en vrezen dat dit toch niet het laatste deel zal zijn.

Over Paul W.S. Anderson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Paul William Scott Anderson (Newcastle upon Tyne, 4 maart 1965) is een Brits regisseur, producent en scenarioschrijver.

Anderson studeerde af aan de universiteit van Warwick en maakte als filmmaker zijn debuut in 1994 met de film Shopping als regisseur en scenarioschrijver. Anderson regisseerde ook de films Alien vs. Predator en The Three Muketeers maar is het meest bekend met de filmreeks Resident Evil met hoofdrolspeelster Milla Jovovich, met wie hij in 2009 ook is getrouwd. Samen hebben ze twee dochters.

Filmografie

Als regisseur

  • 1994: Shopping
  • 1995: Mortal Kombat
  • 1997: Event Horizon
  • 1998: Soldier
  • 2000: The Sight (televisiefilm)
  • 2002: Resident Evil
  • 2004: Alien vs. Predator
  • 2006: Drift (televisiefilm)…Lees verder op Wikipedia