Een Keltische slaaf wordt naar Pompeii gestuurd om in de arena te vechten en daar wordt hij verliefd op de dochter van een rijke koopman. Maar dan komt de vulkaan Vesuvius tot uitbarsting.
Onderwerp
Romeinse Rijk, Pompeji
Titel
Pompeii
Regisseur
Paul W.S. Anderson
Componist
Clinton Shorter
Acteur
Kit Harington Emily Browning Kiefer Sutherland 1966-
Taal
Engels
Uitgever
E One, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
ca. 100 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045241919

Besprekingen

Romantische avonturen- en spektakelfilm uit 2014 van Paul W.S. Anderson (Resident evil) met Kit Harington (Game of thrones), Emily Browning en Kiefer Sutherland. De Keltische Milo wordt als klein jongetje gevangen genomen tijdens de Romeinse verovering van Brittannia. Zeventien jaar later strijdt hij letterlijk om zijn leven als gladiator in de arena van Pompeii. Hij raakt verliefd op de onbereikbare Cassia, de dochter van een rijke koopman. Cassia heeft ook gevoelens voor Milo, maar zij zal moeten trouwen met de brute senator Corvus. Ondertussen blijft het niet stil rond de nabijgelegen vulkaan Vesuvius. In het heetst van de strijd in de arena, barst ook de Vesuvius los. Pompeii verandert in een grote vuurzee en de vraag is wie op tijd kan ontkomen. Kevin Toma (Volkskrant, 17-04-‘14) geeft 3 (van 5) sterren en vindt dat de gevechtsscènes prima in elkaar steken en de uitbarsting van de Vesuvius werkelijk overdonderend is. Eric le Duc (Telegraaf, 17-04-‘14) geeft ook 3 sterren: ‘(…) De…Lees verder

Over Paul W.S. Anderson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Paul William Scott Anderson (Newcastle upon Tyne, 4 maart 1965) is een Brits regisseur, producent en scenarioschrijver.

Anderson studeerde af aan de universiteit van Warwick en maakte als filmmaker zijn debuut in 1994 met de film Shopping als regisseur en scenarioschrijver. Anderson regisseerde ook de films Alien vs. Predator en The Three Muketeers maar is het meest bekend met de filmreeks Resident Evil met hoofdrolspeelster Milla Jovovich, met wie hij in 2009 ook is getrouwd. Samen hebben ze twee dochters.

Filmografie

Als regisseur

  • 1994: Shopping
  • 1995: Mortal Kombat
  • 1997: Event Horizon
  • 1998: Soldier
  • 2000: The Sight (televisiefilm)
  • 2002: Resident Evil
  • 2004: Alien vs. Predator
  • 2006: Drift (televisiefilm)…Lees verder op Wikipedia