Boek
Nederlands

Weerwolvenfeest

Paul van Loon (auteur), Hugo van Look (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Dolfje Weerwolfje heeft een verkleedfeest op school. Het is volle maan, dus hij kan er als weerwolf naartoe. Maar dan moeten de maskers af. Op de bijgeleverde cd staan de weerwolfliedjes van het schoolfeest. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Feesten, Weerwolven
Leesniveau
AVI E4, AVI M5, AVI 5, AVI 6
Titel
Weerwolvenfeest
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Hugo van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2023 | Andere uitgaven
82 p. : ill.
ISBN
9789025885236 (hardback)

Besprekingen

Paul Van Loon schreef Weerwolvenfeest voor een iets jonger publiek (lezers op AVI 5 niveau) dan zijn gewone avonturenreeks van 'Dolfje Weerwolfje'. De hoofdstukken zijn kort en de teksten zijn in kaders gedrukt, wat een speelser effect geeft. Door de subtiel opgebouwde spanning is het boek ook heel geschikt als voorleesboek.

Bij Dolfje op school is er een weerwolvenfeest. Wat voor de andere kinderen een gewoon verkleedfeest is, is voor Dolfje natuurlijk de uitgelezen kans om in zijn weerwolvengedaante naar een fuifje te gaan. Samen met zijn schoolvriendinnetje Noura, die ook weerwolf is, en zijn pleegbroer Timmie, die een wolvenmasker van papier moet dragen, leeft hij zich uit op het feest. Alle klasgenoten zijn verkleed als vampier, heks of weerwolf. Een grote verrassing voor Dolfje is de DJ van dienst: Leo, zijn weerwolvenneef, die ook van dit feestje gebruikmaakt om zich zonder mensenvermomming te kunnen uitleven. Even zijn er problemen met Valentijn, een vampier die …Lees verder
Een humoristisch griezelverhaal in de 'Dolfje Weerwolfje’-serie. Er is een weerwolvenfeest op school en iedereen draagt een wolvenmasker, behalve Dolfje en Noura. Zij hebben geen masker nodig, want het is volle maan. Het feest is vol dansende vampieren en weerwolven. Volgens meester Frankula gaan Dolfje en Noura de verkleedprijs winnen. Maar dan gaat het mis. Alle maskers moeten af… Wat nu? Met korte, vlotte zinnen en met humor geschreven. Met kleurenillustraties in de bekende Dolfje-stijl. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar. Paul van Loon (1955) is een bekende Nederlandse kinderboekenschrijver en zanger. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en 'De griezelbus’.

Weerwolvenfeest

Er is een weerwolvenfeest op school. Timmie draagt een wolvenmasker van papier. Voor Dolfje en Noura is het echt spannend. Zij weten dat het volle maan is vannacht en gaan als echte weerwolven, want niemand zal het merken. Meester Frankula, verkleed als vampier, denkt dat de twee vrienden de verkleedwedstrijd zullen winnen want ze zien er zo echt uit. DJ Leo draait de gekste plaatjes, maar om tien uur moeten de maskers af... Hoe gaan onze echte weerwolven zich daaaruit redden? Spannend verhaal voor de fans van de boeken over Dolfje Weerwolfje. Het is bestemd voor lezertjes van het einde van het eerste leerjaar. Oudere kinderen die wat moeite hebben met lezen, beleven er ook plezier aan. De zinnen zijn nog kort met al wat langere woorden: mondharmonica, weerwolvenbos, duivelsmasker... Je kan de liedjes van het weerwolvenfeest op de bijgevoegde cd makkelijk meezingen. Een gegarandeerd succes op een eigen weerwolvenfeest!

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de boe…Lees verder op Wikipedia