Boek
Nederlands

Pony Puk / Nicolle Christiaanse . Pien wil een pony / Annemarie Dragt

Nicolle Christiaanse (auteur), Ina Hallemans (illustrator), Annemarie Dragt (auteur)
+1
Pony Puk / Nicolle Christiaanse . Pien wil een pony / Annemarie Dragt
×
Pony Puk / Nicolle Christiaanse . Pien wil een pony / Annemarie Dragt Pony Puk / Nicolle Christiaanse . Pien wil een pony / Annemarie Dragt

Pony Puk / Nicolle Christiaanse . Pien wil een pony / Annemarie Dragt

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Floor wil spelen. Maar ze heeft geen vriend. Dan ziet ze een pony staan. En een verhaal over Pien die jarig is. Ze wil graag een pony. Maar die krijgt ze niet. Wat nu? Twee verhalen met tekeningen in kleur. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Bevat
Pony Puk / Nicolle Christiaanse ; illustraties Ina Hallemans
Pien wil een pony / Annemarie Dragt ; illustraties Loes Orsel
Extra onderwerp
AVI 3
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Pony Puk / Nicolle Christiaanse . Pien wil een pony / Annemarie Dragt
Auteur
Nicolle Christiaanse Annemarie Dragt
Illustrator
Ina Hallemans Loes Orsel
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2021
33, 29 p. : ill.
ISBN
9789020677850 (hardback)

Besprekingen

Bundeling van de twee eerste leesboekjes 'Pony Puk' (herdruk 2012) en 'Pien wil een pony' (2001, 2012 met meeleescode). In 'Pony Puk' is Floor pas verhuisd. Ze heeft niemand om mee te spelen. Maar dan ziet ze een leuke pony in de wei staan, Puck die van Tom blijkt te zijn. In het tweede verhaal vraagt Pien (6) voor haar verjaardag een pony, maar dat vindt haar moeder veel te duur. Als ze echter ergens een pony vindt, neemt ze hem gewoon mee. Twee eerste leesverhalen met voornamelijk eelettergrepige woorden; geen hoofdletters, wel uitroep- en vraagtekens, AVI-E3. De zinslengte is gemiddeld vijf tot zes woorden. De tekst staat in een duidelijk, schreefloos lettertype. De vele vlotte, met waterverf ingekleurde pentekeningen sluiten goed bij de tekst aan. Wensvervullende verhalen die onder meer paardenliefhebbers zullen aanspreken. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Nicolle Christiaanse

Nicolle Christiaanse (Tilburg, 10 maart 1964) is een Nederlands kinderboekenschrijver.

Loopbaan

Christiaanse groeide op in Tilburg, waar ze de lagere school en het VWO doorliep. Zij deed vervolgens de opleiding tot drogist en natuurgeneeskundig therapeute. Omdat Christiaanse meer zag in schrijven dan in een geneeskundige praktijk ging zij daar mee verder. In 1997 verscheen een kort verhaal in de Donald Duck. Hierna publiceerde zij tien jeugdboeken bij uitgeverij Kluitman. Daarnaast schrijft Christiaanse informatieve teksten, verhalen, feuilletons en stripscenarios voor de tijdschriften Penny en Hoefslag Junior. De meeste van haar boeken gaan over paarden.

Bibliografie (selectie)

  • 2016 Red madelief!
  • 2013 De Bleshof - Paarden, ponys en plezier.
  • 2012. de Bleshof, Onze pony's zijn super.…Lees verder op Wikipedia

Suggesties