Boek
Nederlands

Nooit denken dat rijk worden makkelijk is!

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
+1
Nooit denken dat rijk worden makkelijk is!
×
Nooit denken dat rijk worden makkelijk is! Nooit denken dat rijk worden makkelijk is!

Nooit denken dat rijk worden makkelijk is!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Floor en haar vriendin willen rijk worden met een eigen sieradenhandeltje, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Rijkdom
Titel
Nooit denken dat rijk worden makkelijk is!
Auteur
Marjon Hoffman
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, copyright 2023
169 p. : ill.
ISBN
9789021684512 (hardback)

Besprekingen

Een humoristische jeugdroman in de serie ‘De regels van Floor’. Floor en Margreet zijn zwaar onder de indruk van een meisje dat geld verdient met haar eigen sieradenhandeltje. Ze besluiten zelf ook zo’n imperium te beginnen, maar door alles wat ze voor hun nieuwe bedrijf nodig hebben, raken ze meer geld kwijt dan ze binnenkrijgen. Floor leent geld van haar vader, want dat gaan straks vast dubbel en dwars terugverdienen. Toch? ’Nooit denken dat rijk worden makkelijk is’ is in een geestige, eenvoudig leesbare stijl geschreven en bevat vrolijke lijntekeningen in zwart-wit van Georgien Overwater. Vanaf ca. 8 jaar. Marjon Hoffman (Amsterdam, 1971) is jeugdauteur en illustrator. ‘De regels van Floor’ is tegenwoordig ook een succesvolle tv-serie.

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken