Boek
Nederlands

De geest van het Nevelbos

Marc De Bel (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
+1
De geest van het Nevelbos
×
De geest van het Nevelbos De geest van het Nevelbos
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Mona speelt de Boself in een toneelstuk en helpt opa bij het bouwen van een kijkboomhut in het bos. Hierbij komt ze alles te weten over een excentrieke betovergrootvader wiens geest nog altijd in het bos rondzweeft. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Grootouders
Titel
De geest van het Nevelbos
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2022
159 p. : ill.
ISBN
9789089245007 (hardback)

Besprekingen

Oma Fried belt Mona om te vragen of zij de de Boself wil spelen in een toneelstuk. Mona helpt ook opa bij het bouwen van een kijkboomhut in het bos. Hierbij komt ze alles te weten over de excentrieke opa van Oma Fried wiens geest nog altijd in het bos rondzweeft. Vlot en met humor geschreven. Met illustraties in zwart-wit. Marc de Bel (Kruishoutem, 1954) is een bekende Belgische auteur, scenarioschrijver, illustrator en jeugdauteur. Hij schreef meer dan zestig boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek is het tweede deel uit de serie: '(S)toverij met frieten*'. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fruitpunchline

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties