Boek
Nederlands

De knal in het heelal

Lucy Hawking (auteur), Stephen Hawking (auteur), Elly Hees (illustrator)
+1
De knal in het heelal
×
De knal in het heelal De knal in het heelal
In de reeks:
George; 3
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Annie’s vader heeft een computer ontwikkeld die ruimtereizen mogelijk maakt. Hij is in Zwitserland om te onderzoeken hoe het heelal is ontstaan, als een groepje wetenschappers zijn project wil saboteren. Zijn rivaal Kuiper probeert in contact te komen met Annie en haar buurjongen George.
Onderwerp
Heelal
Titel
De knal in het heelal
Auteur
Lucy Hawking Stephen Hawking
Illustrator
Elly Hees
Vertaler
Aimée Warmerdam
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
George and the big bang
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Pimento, 2011
287 p., [32] p. pl. : ill.
ISBN
9789049924676 (hardback)

Besprekingen

Eric, de vader van Annie, werkt mee aan een experiment in Zwitserland om te ontdekken hoe het heelal is ontstaan. Hij heeft een superintelligente computer, Kosmos, waarmee je naar de ruimte kunt reizen, maar dat is geheim. Als de Orde van Wetenschappers ontdekt dat Eric samen met George, de buurjongen, naar de ruimte is geweest terwijl dit streng verboden is voor kinderen, moet hij op het matje komen. En dan probeert ook nog een groepje duistere wetenschappers het experiment te saboteren en bemoeit dr. Kuiper zich met de zaak. Annie en George hebben geen vertrouwen in hem. Derde en laatste deel uit de serie heelal-avonturen* van George en Annie, geschreven door de bekende natuurkundige Stephen Hawking samen met zijn dochter. Spannend, vlot geschreven verhaal, waarbij voorkennis van de andere delen niet nodig is. Goed uitgewerkte verhaallijnen. Korte hoofdstukken; ruime bladspiegel. Met sfeervolle zwart-witillustraties. Met tussen de hoofdstukken in artikelen over het heelal van belang…Lees verder

Over Lucy Hawking

Lucy Hawking (2 november 1970) is een Engels journalist en schrijfster. Ze is de dochter van theoretisch fysicus Stephen Hawking en diens ex-vrouw Jane Wilde. Samen met haar vader schreef ze drie kinderboeken die alle over het heelal gaan.

Hawking studeerde Frans en Russisch aan de Universiteit van Oxford, en werkte als journaliste voor New York, Daily Mail, The Telegraph, The Times, en de London Evening Standard.

Hawking heeft twee romans geschreven: Jaded (2004) en Run for Your Life (2005).

Daarnaast heeft ze samen met haar vader nog vijf kinderboeken geschreven:

  • George's Secret Key to the Universe (De geheime sleutel naar het heelal).
  • George's Cosmic Treasure Hunt (De schat in het heelal).
  • George and the Big Bang (De knal in het heelal)
  • George and the Unbreakable Code (George en de onbreekbare code)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties