E-boek
Nederlands

Atletiek van snijbloemen : gedichten

Atletiek van snijbloemen : gedichten

Deze gedichtenbundel roert in ruim zestig teksten een groot scala van menselijke gewaarwordingen aan. Gedichten vol toorn, humor, verlatenheid, weemoed, lichtvoetigheid, dood - maar vooral vol liefde.
Titel
Atletiek van snijbloemen : gedichten
Auteur
Koenraad Goudeseune 1965-2020
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, 2012
ISBN
9789460011665
CloudLibrary
3fmga89

Andere formaten:

Over Koenraad Goudeseune

Koenraad Jules Cornelius Goudeseune (Ieper, 23 februari 1965 – Gent, 9 december 2020) was een Vlaamse dichter, prozaschrijver, auteur van brieven en recensent.

Zijn poëzie wordt gekenmerkt door een mengsel van ironie en sarcasme. In zijn brieven, recensies en verhalen zet Goudeseune zich af tegen de ‘ons kent ons’-mentaliteit in het literaire wereldje. Hij meet zichzelf graag de rol van ‘miskende outcast’ aan.

Biografie

In 1989 verliet Goudeseune de volgens hem banale en kleinburgerlijke Westhoek en verhuisde naar Gent.

Hij verdiende de kost met allerlei jobs: recensent, kelner, vrachtwagenchauffeur, taxichauffeur, privéchauffeur voor een Belgisch politicus, nachtwaker, medewerker bij Kunstencentrum Vooruit, enzovoorts.

Goudeseune debuteerde als dichter met de publicatie van het gedicht "Populieren" in literair tijdschrift Dietsche Warande & Belfort. Tussen 1987 en 2020 verschenen negen gedichtenbundels …Lees verder op Wikipedia