Boek
Nederlands

Kindje kijken

Kathleen Amant (auteur)
+1
Kindje kijken
×
Kindje kijken Kindje kijken
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een dag uit het leven van een baby. Prentenboek met paginagrote, felgekleurde illustraties met dikke lijnen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Baby's, Dagelijks leven
Titel
Kindje kijken
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008
[21] p. : ill.
ISBN
9789044808377

Besprekingen

Eenvoudig, herkenbaar verhaaltje over de dagrituelen van een vrolijke baby. Op de tien linkerbladzijden staan vier korte zinnen die vertellen wat er op de rechterbladzijden staat geschilderd. De tekst bestaat voornamelijk uit speelse vragen als 'Heb je lekker geslapen? Drink je veel melk? Is dat de nieuwe muts? Wil je uit je bedje?' De tekst staat in een dunne, grote, schreefloze letter tegen een witte achtergrond. De rechterbladzijden zijn helemaal gevuld met felgekleurde platen van een vrolijke, min of meer gestileerd uitgevoerde baby. Volwassenen komen er nauwelijks aan te pas. Het zijn duidelijke verfillustraties waarbij de baby en voorwerpen afgebakend zijn met dikke lijnen. Het prentenboek heeft twee afgeronde hoeken en stevige bladzijden. Goed bruikbaar voor de allerkleinsten, maar een weinig verrassend verhaal. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië …Lees verder op Wikipedia

Suggesties