Boek
Nederlands

Heksje Mimi en de maan en haar nieuwe laarzen

Kathleen Amant (auteur)
+1
Heksje Mimi en de maan en haar nieuwe laarzen
×
Heksje Mimi en de maan en haar nieuwe laarzen Heksje Mimi en de maan en haar nieuwe laarzen

Heksje Mimi en de maan en haar nieuwe laarzen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Heksje Mimi beleeft in deze verzamelbundel twee avonturen: ze vliegt naar de maan en ze verliest haar nieuwe laarzen. Prentenboek met paginagrote eenvoudige illustraties in warme kleuren. Vanaf circa 2,5 jaar.
Bevat
Heksje Mimi en de maan
Heksje Mimi en haar nieuwe laarzen
Titel
Heksje Mimi en de maan en haar nieuwe laarzen / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Clavis, 2021
[60] p. : ill.
ISBN
9789044844382 (hardback)

Besprekingen

Verzamelbundel met twee eerder verschenen verhalen. In 'Heksje Mimi en de maan'* vliegt Mimi naar de maan, maar hoe hoger ze komt, hoe kouder het wordt. Ze ziet dat de maan een muts draagt. Mimi wil ook wel zo’n warme muts en ‘leent’ hem, omdat de maan toch slaapt. Daardoor komt ze in de problemen, maar de maanvogel helpt een handje. In 'Heksje Mimi en haar nieuwe laarzen'** verliest Mimi haar rode laarzen tijdens een vliegtochtje. Bella de koe vindt ze, maar weigert ze terug te geven, ook al wordt Mimi boos en gaat ze huilen. Gelukkig krijgt Mimi de laarzen uiteindelijk terug. De kinderlijk aandoende, zwartomlijnde figuurtjes hebben veel ronde vormen. De korte zinnen zijn levendig en in evenwicht met de illustraties. De reeks over Heksje Mimi is bestemd voor peuters om de sociale vaardigheden te vergroten. Prentenboek met paginagrote eenvoudige illustraties over dubbele bladzijden in warme kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia