Boek
Nederlands

Anna maakt ruzie

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna maakt ruzie
×
Anna maakt ruzie Anna maakt ruzie

Anna maakt ruzie

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Als Anna en haar broertje Lars samen spelen, krijgen ze ineens grote ruzie over de pop van Anna. Mama laat Anna en Lars even afkoelen. Als ze sorry hebben gezegd, spelen ze fijn verder. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Ruzie, Samen spelen
Titel
Anna maakt ruzie / [tekst en ill.] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789044829839 (hardback)

Besprekingen

Wanneer Anna en haar kleine broertje Lars vadertje en moedertje spelen, krijgen ze opeens ruzie om de pop van Anna. Ze worden heel boos en huilen hard. Mama lost het heel goed op, waarna de kinderen weer verder kunnen spelen. Een herkenbaar verhaal voor peuters met de emoties van het kind als thema. In de serie over Anna zijn al veel titels voor verschillende peuter- en kleuterleeftijden verschenen. Iedere linkerpagina bevat vier tot zes regels tekst in een duidelijke letter. De paginagrote illustraties op iedere rechterbladzijde zijn in heldere, felle kleuren ingekleurd en zijn duidelijk zwart omlijnd. Ze zijn rustig en eenvoudig, maar de belangrijkste zaken zijn er goed herkenbaar op te zien. Leuk prentenboek voor peuters vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties