Dvd
Engels

Chicago fire. Seizoen 9

Jesse Spencer (acteur), Taylor Kinney (acteur), Joe Minoso (acteur)
Het team brandweerlieden van Firehouse 51 krijgt te maken met veel uitdagingen.
Onderwerp
Brandweer
Taal
Engels
Uitgever
Universal, ©2021
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2020
Speelduur
10 uur, 39 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
EAN
5053083232467

Besprekingen

Amerikaanse televisieserie (NBC, 2012-) over de brandweer in Chicago, bedacht door Michael Brandt en Derek Haas en geproduceerd door Dick Wolf (Law & order). Met o.a. Jesse Spencer (Chase in House), Kara Killmer, Taylor Kinney, Christian Stolte, Eamonn Walker, Randy Flagler en Joe Minoso, die allen ook al meespeelden in Chicago Med en Chicago P.D.. De serie volgt de levens van een aantal brandweerlieden, leden van het reddingsteam en het verplegend personeel van Chicago Firehouse 51, zowel in hun werk als privé, met als elementen gevaar, moed, verantwoordelijkheid, teamgeest, stress, prestatiedruk, reputatie, ego’s, conflicten, schuldgevoelens en verwijten. Er zijn regelmatig cross-overs met de series 'Chicago P.D.' en 'Chicago Med'. Seizoen 9* (2020-2021) bevat 16 afleveringen.

Over Jesse Spencer

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door watchwithkristin

Jesse Gordon Spencer (Melbourne, 12 februari 1979) is een Australisch acteur.

Hij speelde onder meer Billy Kennedy in Neighbours, een Australische soapserie waarin hij speelde van 1994-2000. Sindsdien speelde hij onder meer in films als Death in Holy Orders, Uptown Girls en Swimming Upstream.

Spencer woont tegenwoordig in de VS, waar hij van 2004 tot 2012 de rol vertolkte van Dr. Robert Chase in de ziekenhuisserie House. Zijn tegenspeelster in dezelfde serie, Jennifer Morrison, was zijn vriendin en verloofde tot de zomer van 2007, toen zij de trouwerij afbliezen. Met haar speelde hij ook in Flourish, een film die te zien was op het filmfestival in Cannes.

Filmografie

Films

Tv-series

Trivia