Boek
Nederlands

Sanpaku

Jef Geeraerts (auteur)
Een zeldzame en waardevolle cello die kort voor de Tweede Wereldoorlog gestolen wordt, is de aanzet tot een speurtocht die van Parijs via Bayreuth en Antwerpen naar de Dordogne voert.
Onderwerp
Muziek
Titel
Sanpaku
Auteur
Jef Geeraerts
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 1989
163 p.
ISBN
90-223-1167-8

Besprekingen

Een zeldzame en waardevolle cello die kort voor de Tweede Wereldoorlog van de eigenaar gestolen wordt, is de aanzet tot een speurtocht waarin de lezer van een Japans huis in Parijs meegevoerd wordt over Bayreuth en Antwerpen om tenslotte terug in Frankrijk te belanden. De Vlaming Geeraerts heeft met deze roman zijn horizon verruimd. Na politieke thrillers en politieromans met de gekende Vincke en Verstuyft in de hoofdrol, begeeft hij zich hier op het pad van de magie. Liefhebbers van een rechtlijnig verhaal zullen misschien ontgoocheld zijn door het 'open einde', maar de schitterend gedetailleerde beschrijving van zowel de liefde voor de muziek als die van de verschillende locaties en hoofdpersonages is een genot voor de gevormde, literaire lezer van misdaadromans. Pocketeditie, kleine druk.

Over Jef Geeraerts

CC BY 2.5 nl - Foto van/door Koen Broos, huisfotograaf van Standaard Uitgeverij.

Jozef Adriaan Anna (Jef) Geeraerts (Antwerpen, 23 februari 1930 – Gent, 11 mei 2015) was een Vlaams schrijver.

Biografie

Jeugd

Geeraerts werd geboren als enig kind van Frans Geeraerts en Anna van der Heiden. Als kind van welgestelde ouders kreeg Geeraerts een burgerlijke opvoeding. Reeds in 1938 werd hij van de gemeentelijke jongensschool overgeplaatst naar het Franstalige Onze-Lieve-Vrouwecollege, omdat de eerste school niet fatsoenlijk genoeg was. Het bourgeois-milieu van het overgrote deel van zijn familie en de uiterst strenge sfeer van het college maakten van Geeraerts een in zichzelf gekeerd, eigenzinnig jongetje dat al heel vroeg zelfstandig handelde en dat zijn ontspanning slechts vond bij zijn (anti-burgerlijke) grootvader Janus. Ook in de bossen van Brecht, waar Geeraerts' ouders in 1941 een buitengoed gekocht hebben, kon hij tot rust komen. De liefde voor de natuur en het indivi…Lees verder op Wikipedia