Boek
Nederlands

De coltmoorden

Jef Geeraerts (auteur)

De coltmoorden

In de reeks:
Genre:
In 1990 worden in het dictatoriaal geregeerde Belgie͏̈ drie mensen met hetzelfde wapen vermoord, onder wie een generaal van de Rijkswacht.
Titel
De coltmoorden
Auteur
Jef Geeraerts
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Elsevier Manteau, 1981
373 p.
ISBN
90-223-0784-0

Besprekingen

Drie mensen worden in 1990 kort na elkaar met hetzelfde wapen gedood; het laatste geval was geënsceneerd als zelfmoord, slachtoffer was een rijkswacht-generaal. Consternatie bij de Belgische Rijkswacht, die in het dictatoriaal geregeerde België op de Gestapo lijkt. De leiding van dit corps lijkt te bestaan uit psychisch gestoorde mensen, in bezit van de modernste apparatuur. Niet-politiemensen zijn niet belangrijk. De sfeer van dit boek is dan ook onmenselijk; de talloze technische verklaringen en het spelen met uitdrukkingen in uiteenlopende talen maken het verhaal nogal verwarrend. Paperback, normale druk.

Over Jef Geeraerts

CC BY 2.5 nl - Foto van/door Koen Broos, huisfotograaf van Standaard Uitgeverij.

Jozef Adriaan Anna (Jef) Geeraerts (Antwerpen, 23 februari 1930 – Gent, 11 mei 2015) was een Vlaams schrijver.

Biografie

Jeugd

Geeraerts werd geboren als enig kind van Frans Geeraerts en Anna van der Heiden. Als kind van welgestelde ouders kreeg Geeraerts een burgerlijke opvoeding. Reeds in 1938 werd hij van de gemeentelijke jongensschool overgeplaatst naar het Franstalige Onze-Lieve-Vrouwecollege, omdat de eerste school niet fatsoenlijk genoeg was. Het bourgeois-milieu van het overgrote deel van zijn familie en de uiterst strenge sfeer van het college maakten van Geeraerts een in zichzelf gekeerd, eigenzinnig jongetje dat al heel vroeg zelfstandig handelde en dat zijn ontspanning slechts vond bij zijn (anti-burgerlijke) grootvader Janus. Ook in de bossen van Brecht, waar Geeraerts' ouders in 1941 een buitengoed gekocht hebben, kon hij tot rust komen. De liefde voor de natuur en het indivi…Lees verder op Wikipedia