E-boek
Nederlands

Verzamelde gedichten

Jan Eijkelboom (auteur), Kees Van 't Hof (redacteur)
De poëzie van J. Eijkelboom kenmerkt zich door een epicuristische bescheidenheid, een vitaal soort berusting en een nuchtere vorm van nostalgie. Zij is lichtvoetig, maar op het niveau van de techniek, prosodie, klank en ritme o zo geraffineerd, zij is verstaanbaar maar allerminst eenvoudig.
Titel
Verzamelde gedichten / J. Eijkelboom ; bezorgd door Kees van 't Hof
Auteur
Jan Eijkelboom
Redacteur
Kees Van 't Hof
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Singel Uitgeverijen, 2012
ISBN
9789029586634
CloudLibrary
3h8qm89

Over Jan Eijkelboom

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Noortje Eijkelboom-Piccardt, afgestaan op verzoek Dolph Kohnstamm

Jan Eijkelboom (Slikkerveer, 1 maart 1926 – Dordrecht, 27 februari 2008) was een Nederlandse journalist, dichter, schrijver en vertaler van onder andere werken van Philip Larkin, John Donne, W.B. Yeats en Derek Walcott. Sedert 3 maart 2001 was hij ereburger en stadsdichter (voor het leven) van Dordrecht, de eerste plaats in Nederland met een stadsdichter.

Levensloop

Eijkelboom studeerde politieke wetenschappen te Amsterdam. Hij werkte als adjunct-hoofdredacteur bij Vrij Nederland en Het Vrije Volk. Daarna werd hij voor een korte periode de eerste voorlichter van de gemeente Dordrecht, en vervolgens was hij enkele jaren hoofdredacteur van het dagblad De Dordtenaar. In 1953 publiceerde hij de novelle De terugtocht over zijn verblijf in Nederlands-Indië tijdens de politionele acties. In 2001 werd deze novelle opgenomen in zijn boek Het krijgsbedrijf. Verder was hij medewerker aan onder andere …Lees verder op Wikipedia