E-boek
Nederlands

Kwaad gesternte

Het zijn de nadagen van een hippe planeet, waar kantoren in brand staan, maar er vindt ook stadsvernieuwing plaats in Kwaad gesternte, het debuut van Hannah van Binsbergen. Een veelstemmige wereld waarin Sint Franciscus meespreekt, ook Baudelaire, maar vooral Hannah van Binsbergen, de slapeloze scholier die liefde in de strijd wil betrekken, maar die jaren later op het jeugdjournaal opeens ziet da
Titel
Kwaad gesternte
Auteur
Hannah Van Binsbergen 1993-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Atlas Contact, 2016
ISBN
9789025448103
CloudLibrary
3h9zc89

Over Hannah Van Binsbergen

Hannah van Binsbergen (Haarlem, 1993) is een Nederlandse dichteres. Van Binsbergen woont en werkt in Amsterdam.

Op 13-jarige leeftijd raakte Van Binsbergen geïnspireerd door het werk van dichter Hans Lodeizen. Zij studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam.

In 2016 verscheen bij uitgeverij Atlas Contact haar debuut Kwaad gesternte. Voor deze dichtbundel won zij in 2017 de VSB Poëzieprijs. Zij was de jongste dichteres die deze prijs won.

Van Binsbergen schreef begeleidende gedichten voor een bibliofiele uitgave van naar het Nederlands vertaalde gedichten van het Russische wonderkind Nika Toerbina (1974-2002), dat verscheen bij uitgeverij Vleugels onder de titel Mijn leven is een schetsblad. In opdracht van het Letterenfonds en de VPRO schreef zij het hoorspel Nika.

In de zomer van 2019 was van Binsbergen tweemaal te zien in het programma De Slimste Mens. Haar romandebuut Harpie is uitgebracht op 27 februari 20…Lees verder op Wikipedia