Titel
Macbeth
Componist
Giuseppe Verdi 1813-1901
Uitvoerder
Renato Bruson  (bariton) Mara Zampieri  (sopraan) Dennis O'Neill  (tenor) James Morris  (bariton) Chor der Deutschen Oper Berlin Orchester der Deutschen Oper Berlin
Dirigent
Giuseppe Sinopoli 1946-2001
Regisseur
Luca Ronconi
Uitgever
Art Haus Musik, 2002
1 dvd-video
EAN
4006680101408
CDR
DCD0070

Over Giuseppe Verdi

Giuseppe Fortunino Francesco Verdi (Le Roncole, 10 oktober 1813 – Milaan, 27 januari 1901) was organist, pianist, dirigent maar bovenal componist. Verdi was een van de grootste componisten van Italiaanse opera's, waarvan hij er in totaal zesentwintig schreef. Zijn opera's waren tijdens zijn leven zeer geliefd en zijn dat nog steeds.

Naam

Verdi werd eigenlijk alleen in zijn jeugd nog aangesproken met 'Giuseppe'. Al snel werd hij door zijn omgeving 'Verdi' genoemd, ook door zijn naasten. Toen zijn enorme muzikaliteit begon te blijken, kwam hier het respectvolle 'Maestro' bij. Alleen zijn vader is hem zijn hele leven Giuseppe blijven noemen. 'Fortunino' komt van het Italiaanse woord 'fortunato' (fortuinlijk) omdat zijn ouders - na 8 jaar huwelijk - blij verrast waren met de komst van hun eerste kind. Verdi is ook bekend als "de zwaan uit Busseto", waarschijnlijk door de houding die hij aannam tijdens het dirigeren.

Lees verder op Wikipedia