Titel
Gianni Schicchi
Componist
Giacomo Puccini 1858-1924
Librettist
Giovacchino Forzano
Uitvoerder
Plácido Domingo 1941- (tenor) Andriana Chuchman  (sopraan) Meredith Arwady  (mezzosopraan) Arturo Chacón-Cruz  (tenor) Los Angeles Opera Orchestra  (orkest)
Dirigent
Grant Gershon
Regisseur
Woody Allen
Uitgever
Sony Classical, 2016
1 dvd-video + boekje (12 p.)
Oorspr. opname
Live 2015
Speelduur
00:59:00
Aantekening
Ondertiteling: Italiaans, Engels, Duits, Frans
EAN
0889853150892
CDR
DCD1409

Over Giacomo Puccini

Giacomo Antonio Domenico Michele Secondo Maria Puccini, kortweg Giacomo Puccini (Lucca, 22 december 1858 – Brussel, 29 november 1924), was een Italiaans componist.

Levensloop

Puccini werd geboren in Lucca in een familie die generaties beroepsmusici heeft opgeleverd. Toen hij vijf was, overleed zijn vader. Voor zijn muzikale opleiding werd hij naar zijn oom Fortunato Magi gestuurd, die hem een slechte en ongedisciplineerde leerling vond.

Puccini groeide op tot een levensgenieter die een opera schreef als hij krap bij kas zat. Dat beklemtoont ook zijn genialiteit: hij leek op bevel meesterlijke opera's uit zijn mouw te kunnen schudden. Maar eenmaal aan het werk stortte hij zich volledig in een nieuw operaproject, en deed vervolgens alles om tot een goed eindresultaat te komen. Legendarisch is zijn groot aantal wijzigingen in het libretto van zijn opera Manon Lescaut en de daarmee gepaard gaande heftige discus…Lees verder op Wikipedia

Suggesties