Boek
Nederlands

Gaan langs de mooiste weg : twaalf bundels jeugdpoëzie voor in de klas

Ger Van Hoek (redacteur), Jan Van Coillie (auteur), Janneke Van der Veer (auteur)
+1
Gaan langs de mooiste weg : twaalf bundels jeugdpoëzie voor in de klas
×
Gaan langs de mooiste weg : twaalf bundels jeugdpoëzie voor in de klas Gaan langs de mooiste weg : twaalf bundels jeugdpoëzie voor in de klas

Gaan langs de mooiste weg : twaalf bundels jeugdpoëzie voor in de klas

Twaalf bundels jeugdpoe͏̈zie worden besproken en voorzien van lessuggesties rond het lezen en schrijven van gedichten. Met boekomslagen in zwart-wit. Voor gebruik met kinderen van 8 tot 15 jaar.
Titel
Gaan langs de mooiste weg : twaalf bundels jeugdpoëzie voor in de klas / onder red. van Ger van Hoek ; met bijdragen van Jan Van Coillie, Ger van Hoek, Janneke van der Veer ... [et al.]
Redacteur
Ger Van Hoek
Auteur
Jan Van Coillie Janneke Van der Veer
Taal
Nederlands
Uitgever
Leidschendam: Biblion, 2008
140 p. : ill.
ISBN
9789054838203

Besprekingen

Naar aanleiding van het thema 'Poëzie' van de Kinderboekenweek 2008 bracht uitgeverij Biblion het boek Gaan langs de mooiste weg uit. Een uitermate praktisch hulpmiddel voor leerkrachten die poëzie aanbrengen aan leerlingen van acht tot vijftien jaar. In het boek worden twaalf poëziebundels, geschreven door de beste auteurs van jeugdpoëzie uit Nederland en Vlaanderen, besproken en voorzien van creatieve lesideeën. Elke bespreking gebeurt op dezelfde manier en begint met een samenvatting van de bundel waarna de titel verduidelijkt wordt. Dan gaat men dieper in op de opbouw, stijl en taal en het verband met andere boeken van de auteur. Van elke bundel wordt vermeld welke reacties erop verschenen en ook de prijzen waarvoor ze genomineerd werden of die ze eventueel gewonnen hebben. Je verneemt ook meer over de achtergrond van de auteur of over de illustrator. Voor wie nog meer wil weten verwijst men naar andere boeken, encyclopedieën, websites, recensies in tijdschriften enz.
Lees verder
Verzamelbundel waarin twaalf bundels jeugdpoëzie besproken worden en voorzien zijn van lesssuggesties. Hoe lees je een gedicht? En hoe schrijf je er zelf een? De besproken bundels zijn geschreven door de beste auteurs van jeugdpoëzie uit Nederland en Vlaanderen: Frank Eerhart, Hans Hagen, Gil vander Heyden, Geert de Kockere, Ted van Lieshout, Bart Moeyaert, Theo Olthuis, Bas Rompa en André Sollie. Bij elke bundel is het boekomslag in zwart-wit afgedrukt. Daarnaast is er aandacht voor door kinderen en jongeren zelf geschreven gedichten, zoals verzameld in de bundel 'De Gouden Flits' (2006). De lessuggesties zijn bedoeld voor leerkrachten die lesgeven aan kinderen van acht tot en met veertien jaar. Met de ideeën uit dit boek kunnen zij hun leerlingen leren genieten van taal en poëzie. Met literatuuropgave en overzicht van termen uit de poëzieanalyse.