Titel
Julius Caesar
Componist
Georg Friedrich Händel 1685-1759
Uitvoerder
Janet Baker  (mezzosopraan) Valerie Masterson  (zangstem) Sarah Walker  (mezzosopraan) Della Jones  (mezzosopraan) English National Opera Chorus English National Opera Orchestra
Dirigent
Charles Mackerras 1925-2010
Regisseur
John Copley
Uitgever
Art Haus Musik, 2002
1 dvd-video
EAN
4006680103082
CDR
DCD0121

Besprekingen

Julio Cesare was in de vorige eeuw de meestgespeelde opera van Händel. De opvoeringen vonden meestal plaats in het Duits of in het oorspronkelijke Italiaans. De English National Opera koos voor een Engelse vertaling op een libretto van Nicola Haym en een bewerking van Charles MacKerras en Noel Davis. De rol van Julius Caesar was een van de meer succesvolle operarollen van Janet Baker. Op deze dvd een opname uit 1984 onder leiding van Charles MacKerras. Voor bewonderaars van Janet Baker beslist aan te bevelen, maar de echte Händelliefheber kan beter wachten tot er een wat meer authentieke productie van het werk op dvd verschijnt.

Over Georg Friedrich Händel

Georg Friedrich Händel (Engels: George Frideric Handel) (Halle an der Saale, 23 februari 1685 – Londen, 14 april 1759) was een barokcomponist. Händel schreef veel muziek-dramatische werken: 42 opera's, 29 oratoria, meer dan 120 cantates, trio's en duetten. Dat komt overeen met ongeveer 2000 aria's. Verder Engelse, Duitse, Italiaanse en Latijnse kerkmuziek, serenades en odes. Onder zijn instrumentale werken vallen de orgelconcerten, concerti grossi, ouvertures en kamermuziek zoals hobo- en vioolsonates en werken voor klavecimbel en orgel.

Samen met Johann Sebastian Bach, die in hetzelfde jaar (1685) werd geboren, wordt Händel als een van de grootste componisten van zijn tijd gezien. Händel componeerde in totaal meer dan 610 werken, waarvan vele nog steeds worden uitgevoerd.

Biografie

Jeugd en opleiding

In tegenstelling tot Bach stamde Händel niet uit een muzikale famil…Lees verder op Wikipedia