Dvd
Nederlands

Nijntje zoekt overal

Dick Bruna (naar het werk van)

Nijntje zoekt overal

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar, Vanaf 3-5 jaar
Zestien afleveringen met de avonturen van Nijntje en haar vriendjes
Titel
Nijntje zoekt overal
Naar het werk van
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Warner Home Video, 2004
1 dvd-video
Speelduur
ca. 80 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Vlaams
EAN
7321931940481

Besprekingen

De wereldberoemde boeken van Dick Bruna over het konijn Nijntje zijn verfilmd tot vijf minuten durende avonturen. Het is gelukt om naar Dick Bruna's volle tevredenheid Nijntje tot bewegen te brengen. Tevens is het gelukt de heldere eenvoud van Bruna's werk intact te laten. Deze dvd-video bevat zestien verhaaltjes die niet eerder verschenen zijn op video of dvd-video, verdeeld over twee onderdelen: Nijntje gaat knutselen bevat acht afleveringen waaronder: Knip, knip doet de schaar; Dezelfde kleur; Het vergrootglas. Nijntje zoekt overal bevat ook acht afleveringen waaronder: Wat zit er achter de deur?; Waar is mijn pet; Van wie is die schaduw. Als extra is het Nijntje lied toegevoegd.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia