Boek
Nederlands

Mijn droom van Afrika

Corinne Hofmann (auteur), Wim Van der Zande (vertaler)
Verslag door de Zwitserse vrouw van haar reis door Afrika, samen met haar dochter, onder meer om haar ex-man, een Masai-krijger, en schoonfamilie te bezoeken.
Titel
Mijn droom van Afrika
Auteur
Corinne Hofmann
Vertaler
Wim Van der Zande
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Afrika meine Passion
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2011
255 p., [16] p. pl.
Aantekening
Vervolg op : Weerzien in Kenia
ISBN
9789022561669 (paperback)

Besprekingen

In haar drie vorige boeken ('De blanke Masai', 1999; 'Terug uit Afrika', 2003; 'Weerzien in Kenia', 2005)* vertelde de Zwitserse auteur hoe ze verliefd werd op een Masai-krijger, naar Kenia verhuisde om daar met hem samen te gaan wonen, in 1989 met haar vijftien maanden oude dochtertje wegvluchtte van haar abnormaal jaloerse Masai-man en terugkeerde naar Europa waar ze met haar dochtertje een nieuw leven opbouwde. In dit boek beschrijft ze haar nieuwe reizen naar Afrika, onder meer een lange voettocht door Namibië en een reis naar Kenia, haar ontmoetingen met allerlei mensen en hulporganisaties en de projecten waar ze mee bezig zijn, onder andere in de sloppenwijken van Nairobi. In het laatste gedeelte van het boek doet ze verslag van haar reis, samen met haar dochter Napirai, naar Kenia, waar Napirai haar vader en halfzusjes ontmoet en andere familie leert kennen en ook Corinne allerlei mensen weer terugziet. Conclusie van Corinne: de band met haar Afrikaanse familie en met Afrika is…Lees verder

Over Corinne Hofmann

Corinne Hofmann (Frauenfeld, kanton Thurgau, Zwitserland, 4 juni 1960) is een Duitse zakenvrouw en schrijfster.

Hofmann is een Duitse, die in Zwitserland woont. Ze wordt tijdens een vakantie in Kenia tot over haar oren verliefd op Lketinga een Masai-krijger, en besluit in Kenia te blijven. Ze trouwt met hem, leeft in zijn Masaigemeenschap en samen krijgen ze een dochtertje. In haar boek - De blanke Masai - bekijkt zij met haar westerse blik de leefgemeenschap waarin zij terecht komt.

Lees verder op Wikipedia