Dvd
Meertalig

Bloody mondays & strawberry pies

Coco Schrijber (regisseur), John Malkovich (verteller)
Via de verhalen van verschillende personages wordt gereflecteerd op tijd, werk en verveling
Titel
Bloody mondays & strawberry pies
Regisseur
Coco Schrijber
Verteller
John Malkovich 1953-
Taal
Meertalig, Engels, Nederlands, Arabisch
Uitgever
Cinéart, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2008
Speelduur
80 min.
Aantekening
Afwisselend Engels, Nederlands en Arabisch gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
5414939063510

Besprekingen

De Nederlandse documentairemaakster Coco Schrijber maakte een 'essay' waarin zij via de verhalen van verschillende personages reflecteert op tijd, werk en verveling. Een van hen is de nu 45-jarige Brenda Ann Spencer, die op haar zestiende een aantal schoolkinderen doodschoot en zei 'I don't like mondays, this livens up the day'. Verder o.a. een meisje in een bakkerij, een gejaagde zakenman aan Wallstreet en een woestijnnomade. Acteur John Malkovich (The sheltering sky) begeleidt de beelden met citaten uit 'American psycho' van Brett Easton Ellis en 'Aantekeningen uit het ondergrondse' van Fjodor Dostojevski. Schrijber maakte eerder de documentaires 'First kill'* en 'Mooie wereld'*. Ze noemt het een zintuiglijke film, die je moet ervaren: 'Vervelen is een natuurlijke staat van zijn'. De recensenten oordelen verschillend. Jos van der Burg (Filmkrant januari '09): '(...) De film mist richting. Hij meandert en kabbelt voort, maar gaat nooit de diepte in. (...)' Oliver Kerkdijk (VPRO 1/09)…Lees verder

Over Coco Schrijber

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jeroen Berkvens

Coco Schrijber (1961) is een Nederlands filmregisseuse van documentaires, en schrijfster van de boeken De luchtvegers (2015) en Ola en de dingen (2019).

Schrijber studeerde aan de Rietveldacademie en regisseert sinds 1994 documentaires. Tijdens het Nederlands Film Festival 2008 in 2008 won ze een Gouden Kalf voor haar documentaire Bloody Mondays & Strawberry Pies (beste lange documentaire) over verveling. De film werd ook bekroond met de prijs voor beste lange documentaire en beste montage op het Internationale Filmfestival van Monterrey.

In 2009 was ze een van de genomineerden voor de Jan Hanlo Essayprijs Klein.

Haar favoriete films zijn Taxi Driver en Days of Heaven.

Filmografie

  • In Motion (1994)
  • First Kill (2001)
  • Een doodgewoon gezin (2006)
  • Mooie wereld (2004)
  • Bloody Mondays & Strawberry Pies…Lees verder op Wikipedia