Dvd
Titel
Pelléas & Mélisande
Componist
Claude Debussy 1862-1918
Librettist
Maurice Maeterlinck
Uitvoerder
Natalie Dessay  (sopraan) Stéphane Degout  (bariton) Laurent Naouri  (bas) Marie-Nicole Lemieux  (alt) Timothy Mirfin  (bas) Radio Symphonie Orchester Wien Arnold Schönberg Chor  (koor)
Regisseur
Laurent Pelly
Dirigent
Bertrand De Billy
Uitgever
Virgin, 2009
2 dvd-video's + boekje
Speelduur
02:43:00
Aantekening
Ondertiteling: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans
EAN
5099969613791
CDR
DCD0925

Over Claude Debussy

Claude Achille Debussy (Saint-Germain-en-Laye, 22 augustus 1862 – Parijs, 25 maart 1918) was een Frans componist die vernieuwing bracht binnen de klassieke muziek.

Biografie

Hoewel Claude van eenvoudige komaf was en er binnen het gezin Debussy weinig aan muziek werd gedaan, werd zijn talent al vroeg ontdekt. Dankzij bemiddeling van madame Mauté, de schoonmoeder van de dichter Paul Verlaine, mocht hij in 1873 naar het Conservatoire de Paris, waar hij pianoles kreeg van Antoine François Marmontel en harmonieleer van Émile Durand. Ook volgde hij korte tijd lessen bij César Franck.

In 1879 vroeg de weldoenster van Tsjaikovski, gravin Nadezjda Filaretovna von Meck, aan Marmontel of hij een geschikte jonge pianist wist voor haar huistrio. Hij maakte haar attent op Debussy. Zijn spel viel zodanig in de smaak dat hij in 1882 met de familie von Meck naar Rusland ging.
Na terugkeer volgde hij compositielessen bij Ernest Guiraud…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek