Boek
Engels

The stranger

Ook verschenen als The gallows bird

Camilla Läckberg (auteur), Steven T. Murray (vertaler)

The stranger

Ook verschenen als The gallows bird

In de reeks:
Een Zweedse inspecteur van politie heeft tijdens de opnamen van een realitysoap in zijn plaatsje zijn handen vol aan het oplossen van een moord die op een ongeluk moest lijken.
Titel
The stranger
Ook verschenen als
The gallows bird
Auteur
Camilla Läckberg
Vertaler
Steven T. Murray
Taal
Engels
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Olycksfågeln
Editie
1
Uitgever
London: Harper, 2012
407 p.
ISBN
9780007420742 (paperback)

Besprekingen

Tegelijk met de komst van hun nieuwe collega inspecteur Hanna Kruse wordt het politiebureau in Tanumshede geconfronteerd met twee moorden. Marit, een jonge vrouw die nooit alcohol drinkt, is dronken met haar auto gecrasht. Het lichaam van Barbie, een jonge deelneemster aan de realitysoap die in het stadje wordt opgenomen, wordt in een afvalbak gevonden. Hoofdinspecteur Patrick en zijn collega’s, onder wie ook Hanna, ondervragen de naaste familieleden en bekenden en bezoeken collega’s in de omgeving. Hierbij ontdekken ze dat er vaker verdachte gevallen van dronkenschap bij een auto-ongeluk hebben plaatsgevonden. Na lange tijd leidt het spoor naar de dader(s) en krijgen ze inzicht in hun dramatische jeugd waarvoor zij nu wraak nemen. Een vrij groot aantal inspecteurs is bij het onderzoek betrokken. Hun afzonderlijke zienswijze wordt in afwisselende fragmenten weergegeven. De schrijfster plaatst haar personages in een levendig privéleven en situaties en gebeurtenissen worden inzichtelij…Lees verder

Over Camilla Läckberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30 augustus 1974) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans.

Persoonlijk

Camilla, geboren Jean Edith Camilla Läckberg, is van huis uit econoom maar tegenwoordig fulltime schrijfster. Ze woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner. De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is.

Bibliografie

  • 2020: Vingar av silver - Zilveren vleugels (2020), ISBN 9789044354447
  • 2019: Kvinnor utan nåd - Vrouwen zonder genade (2019), ISBN 9789044356274
  • 2019: En bur av guld - Gouden kooi (2019), ISBN 9789044354423
  • 2017: Häxan - Heks (2017), ISBN 9789041420152
  • 2014: Lejontämjaren - Leeuwentemmer (2015), ISBN 9789026329357
  • 2010: Änglamakerskan - Engeleneiland (2012), ISBN 9789049804848
  • 2009: Fyrvakta…Lees verder op Wikipedia