Boek
Nederlands

Tellen met Muis Jelle

Betty Sluyzer (auteur), Pauline Oud (illustrator)
+1
Tellen met Muis Jelle
×
Tellen met Muis Jelle Tellen met Muis Jelle
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Muis Jelle helpt haar vriendjes leren tellen van 1 t/m 5. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in felle kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Tellen
Extra onderwerp
Peuterboeken
Titel
Tellen met Muis Jelle / geschreven door Betty Sluyzer ; getekend door Pauline Oud
Auteur
Betty Sluyzer
Illustrator
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2006
[17] p. : ill.
ISBN
90-5647-782-X 9789056477820 (hardback)

Besprekingen

Boeken voor het groeien
Het is haast niet te geloven wat een razendsnelle ontwikkeling baby's vanaf hun geboorte doormaken. Van een hulpeloos bundeltje dat slaapt, eet en huilt, groeien ze uit tot een koppige peuter die alles zelf wil doen. In de periode van twee jaar leren ze rechtop zitten, kruipen en lopen. Ze leren zelfstandig eten en op een potje gaan. Ze leren praten, zingen en tellen... Al van bij de geboorte kunnen boeken stimulerend werken op de ontwikkeling van verschillende aspecten en fases van deze kleine mensen.
Leren kijken
Pasgeboren baby's kunnen nog niet goed zien, maar ze merken wél al het verschil tussen licht en donker en zien al de contrasten zwart en wit. Pas na een viertal weken kunnen baby's kleuren zien, eerst rood, later volgen blauw, geel en groen. Vanaf twee maanden vertonen baby's een voorkeur voor sterk contrasterende kleuren en voor eenvoudige patronen. Op dit laatste spelen de twee boekjes in de reeks 'Baby ziet...' in: Stippen en bollen e…Lees verder
Dit peuterboekje is het 25ste boek dat de auteur voor de Kimio peuterboekenreeks heeft geschreven. Ze kan met recht de 'huisauteur' van Kimio worden genoemd en levert met dit jubileumboekje opnieuw het bewijs van haar kwaliteit. In simpele, soepel lopende teksten op rijm leert ze de peuter op speelse wijze tellen van 1 t/m 5. Als een refrein is een tekst toegevoegd waarin de peuter wordt uitgenodigd mee te doen. Deze tekst is gedrukt in wit. De vrolijkgekleurde illustraties staan tegen een felgekleurde achtergrond en tonen naast de essentie ook leuke details, maar dit alles zonder te druk of overvol te worden. En voor wie er geen genoeg van kan krijgen: op de schutbladen staan nog meer zaken die geteld kunnen worden, zelfs tot 10! Een fijn boekje, waarmee het leren tellen een feest wordt voor ouder en kind. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Tellen met Muis Jelle

In dit Kimiopeuterboekje, dat zich richt zich tot kinderen vanaf twee jaar, nodigt muis Jelle uit tot tellen. Eerst verzamelt jij zijn spullen: één zwemband, twee laarzen, drie emmers en vier bootjes. Vijf vriendjes zoekt hij op en samen gaan ze spelen. In de eenvoudige tekst die door de rijmvorm ritmisch klinkt, worden de getallen aangebracht en herhaald. De kleurrijke illustraties vullen deze tekst duidelijk aan.


Suggesties