Toon meer
Titel
La Wally
Componist
Alfredo Catalani 1854-1893
Librettist
Luigi Illica
Naar het werk van
Wilhelmine Von Hillern
Uitvoerder
Eva Marton  (sopraan) Francesco Ellero d'Artegna  (bas) Alan Titus  (bariton) Francisco Araiza  (tenor) Birgit Calm  (mezzosopraan) Julie Kaufmann  (sopraan) Chor des Bayerischen Rundfunks  (koor) Müncher Rundfunkorchester  (orkest)
Dirigent
Pinchas Steinberg
Uitgever
Eurodisc, 1990
2 cd's + boekje
Speelduur
1:57:29
EAN
0035626907327
CDR
DCX1110

Over Alfredo Catalani

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door
Onbekend

Alfredo Catalani (Lucca, 19 juni 1854 - Milaan, 7 augustus 1893) was een Italiaans operacomponist.

Biografie

Catalani was afkomstig uit een familie van musici en begon zijn studie in Lucca. Een van zijn leermeesters aldaar was Fortunato Magi, een oom van Giacomo Puccini. Voor verdere studie ging hij eerst naar Parijs en later naar Milaan, waar hij zijn studie aan het Conservatorio "Giuseppe Verdi" (Milaan) afrondde bij Antonio Bazzini.

Hij werd lid van de literaire vereniging Scapigliature in Milaan. Als eindexamenwerk voor het conservatorium componeerde hij de eenakter La Falce (1875). Deze had meteen succes, waardoor hij naam kreeg en financieel onafhankelijk werd.

In 1886 volgde hij Amilcare Ponchielli op als hoogleraar compositie aan het Conservatorio "Giuseppe Verdi" (Milaan) van Milaan.

Catalani was bevriend met Arturo Toscanini en geldt als de vertegenwoordiger van het postverisme en de It…Lees verder op Wikipedia