Boekstart

Boekstart, een initiatief van Iedereen Leest, wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Daarom geven ze ouders op verschillende momenten een boekenpakket cadeau, inclusief informatie over voorlezen en over de bibliotheek. Want samen lezen, dat is plezier voor twee.

Bovendien blijkt dat kinderen die al vroeg kennismaken met boeken taalvaardiger zijn, sneller kunnen lezen en beter kunnen rekenen. Ze lezen graag en ze zijn vaker lid van de bibliotheek. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt daarnaast de band tussen ouders en kinderen aan. Het is quality time, goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

Op het consult van zes maanden ontvang je het babypakket via de consultatiebureaus van Kind en Gezin.

Op het consult van vijftien maanden krijg je een uitnodiging om in de bib het peuterpakket te gaan afhalen: een mooie draagtas met de boodschap “wij houden van lezen” en “wij houden van de bib”, met daarin twee leuke gratis boekjes.

Meer info: boekstart.be

Heb je de smaak te pakken? Snuister dan ook eens door de collectie babyboekjes van de bib, zoals flapjesboeken en voelboeken, speciaal voor de allerkleinsten. Teruggebrachte babyboekjes gaan in de was voordat ze terug in de rekken komen.