Lezing : Hilde Mariën : Krachtige keuzes

Zowel op zakelijk als persoonlijk vlak neem je dagelijks beslissingen en maak je keuzes. Keuzestress en niet kunnen beslissen belemmert ons functioneren en hypothekeert je toekomst. Op het juiste moment doordacht en gedragen kiezen, als persoon en als bedrijf, maakt een enorm verschil. Maar hoe doe je dat nu? Tijdens de lezing geeft Hilde Mariën je inzicht in de oorzaken van keuzestress en ...

Wanneer
donderdag 15 november 2018

Makerspace 'Windmolens maken'

Hoe gebruik je wind om elektriciteit op te wekken? Leer over duurzame energie door zelf een werkende mini-windmolen te ontwerpen en te bouwen! We leren over LEDs, elektromotoren, maken verschillende prototypes, we meten, vergelijken … De Ingegno-Windmolenkit wordt gebruikt als basis om de windmolens te bouwen, aan de deelnemers om een goede constructie te bedenken en proefondervindelijk te ...

Wanneer
woensdag 28 november 2018

Kijk op klassiek

Muziek beluisteren op de zolder van de bibliotheek, met muziekpedagoog Jules De Beule. Op het programma : Finlandia (J. Sibelius) & Notenkraker-suite (P.I. Tsjaikovski).

Wanneer
donderdag 29 november 2018

Voorlezen op de zolder van de bib

Voorleesmoment op de zolder van de bib! Vrijwilligers lezen elke 3e woensdag van de maand voor aan kleuters en jonge kinderen tot ongeveer 7 jaar. Ook ouders en grootouders zijn welkom op de zolder van de bib. Samen met hun oogappels kunnen ze kennismaken met leuke verhalen en prachtige prentenboeken. Na het voorlezen kunnen de kinderen een plaat inkleuren.

Wanneer
woensdag 19 december 2018

Kijk op klassiek

Muziek beluisteren op de zolder van de bibliotheek, met muziekpedagoog Jules De Beule. Op het programma : An American in Paris (G. Gershwin) & Gaîté Parisienne (J. Offenbach).

Wanneer
dinsdag 5 februari 2019

Kijk op klassiek

Muziek beluisteren op de zolder van de bibliotheek, met muziekpedagoog Jules De Beule. Op het programma : Negende symfonie (L. van Beethoven).

Wanneer
donderdag 14 maart 2019